• DOLAR 32.553
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2436.837
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

İzmir Ticaret Odası, İzmir`e daha fazla Japon turist gelmesini sağlamak amacıyla, Japonya Seyahat Acenteleri Birliği sürdürdüğü temaslar, ilk meyvelerini vermeye başladı. Japonya Seyahat Acenteleri Birliği – JATA Başkan Yardımcısı Jungo Kikuma ve beraberindeki heyetin İzmir ziyaretinden 22 gün sonra, Japon Seyahat acenteleri İzmir`e gelerek zeytin konsepti dahilinde İzmir Ticaret Odası tarafından İzmir kent merkezi ve çevresinde ekonomik, turistik ve kültürel aktiviteleri teşvik etmek için konuklara önerilen yeni turizm rotalarını ve alternatif turizm olanaklarını inceledi. Hankyu Travel International Okyanus Aşırı Ülkeler Satış Departmanı Temsilcisi Yazawa Tomoya, “İşbirliğimizi arttırarak zeytin rotasını da turlarımızın içine dahil etmeyi istiyoruz” dedi.

BÜYÜK RESİM AGROTURİZM

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş Japon seyahat acentelerinin ‘Zeytin Rotası` ile İzmir`e turist getirmeleri konusunda işbirliği yapmak istediklerini söyleyen Demirtaş, “Ama asıl büyük resim agroturizm” diye konuştu. 15 Ocak`ta İzmir`e gelen ve İzmir Ticaret Odasını ziyaret eden JATA Başkan Yardımcısı Jungo Kikuma`nın ‘İzmir`e rota açıyoruz, düzenli turlara başlıyoruz` sözünü hatırlatan Demirtaş, “Japonya`dan gelen konuklarımız Sayın Kikuma`nın sözünü tuttuğunu gösteriyor. Bizler zaten Japonları  çalışkanlıkları ve güler yüzlü olmalarıyla tanıyoruz. Aynı zamanda tüm dünyada Japonlar turizmde seçici ve yüksek kalite arayışları, kültür ve gurme turizmine yakınlıkları ile biliniyorlar. İşte tüm aradıklarınızı bulabileceğiniz, en doğru yerde, İzmir`desiniz.” dedi.

İŞBİRLİĞİNİZİ BEKLİYORUZ

Türkiye ile Japonya arasındaki dostluk ilişkilerinin çok eski tarihlere dayandığını hatırlatan Hankyu Travel International Okyanus Aşırı Ülkeler Satış Departmanı Temsilcisi Yazawa Tomoya ise, “Bizler çok sayıda Japon turisti Türkiye`ye çektik. Ancak yaşanan olumsuzluklar nedeniyle rakamlar düştü. Bundan sonra Türkiye`ye gelen Japon turist sayısını arttırmak için çalışacağız. Daha önce rotalarımızda yer alan Pamukkale ve Efes`i tekrar ziyaret ettik. Zeytin rotasını da turlarımızın içine dahil etmeyi istiyoruz. İzmir ile ilgili bilmediğimiz şeyler olabilir bunları öğrenip Japonya`da aktarmak istiyoruz. İşbirliğinizi bekliyoruz” diye konuştu.

ZEYTİN ROTASI NEDİR?

İzmir Ticaret Odası tarafından geliştirilen ve hedef kitle Japon seyahat severlere ürün pazarlayacak olan Japon Seyahat Acentaları Birliği ve Japon turizmcilerin beğenisine sunulan “Zeytin Rotası”, Selçuk`tan Karaburun`a uzanan Büyükşehir Belediyesi`nin Yarımada İzmir projesinde yer alan “Zeytin Yolu” konumlandırması üzerinde bulunmaktadır. Bu kapsamda, İzmir Ticaret Odası tarafından tematik tur alternatiflerinden biri İzmir kent merkezi, Çeşme-Alaçatı-Urla aksı ve gastronomi, zeytin, sağlıklı beslenme ve şarapçılık seçkileri üzerinden geliştirilmiş olan Zeytin Rotası`dır. Geliştirilen tur, Japonya`da Avrupa`nın 30 zeytin kenti arasında seçilen İzmir`in, kültürel ve ekonomik aktivitelerini teşvik edecek bir çözüm önerisi olarak hayat bulmaktadır.