• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İle Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan "Okul Sütü Programı" kapsamında Batman genelindeki okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine okul sütü dağıtımı İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran tarafından yapıldı.

Kültür Anaokulunu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, sınıfları ziyaret ederek minik öğrencilerle bir süre sohbet etti ve onlara "Okul Sütü Programı" kapsamında süt dağıttı.

Süt dağıtımı sonrasında konuşan Kurtaran, daha iyi bir Türkiye'nin ve daha iyi bir geleceğin ancak sağlıklı nesillerle mümkün olabileceğini belirtti.

Kurtaran, "Bilindiği üzere 7'nci yılına giren bu uygulama Bakanlığımız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülmektedir. Bakanlar Kurulu kararıyla ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimiz genelinde de resmi-özel anaokulu, uygulama sınıfı ve ilkokul öğrencilerine 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısından itibaren haftada 3 gün (Pazartesi, Çarşamba ve Cuma) süt dağıtılacaktır. 'Okul Sütü Programı' hükümetimizin, çocuklarımızın daha sağlıklı eğitim almaları için yaptığı çalışmalardan biridir. Öğrencilerimize doğru beslenme alışkanlığının kazandırılması, daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir gelecek ancak sağlıklı nesiller yetiştirmekle mümkündür." diye konuştu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)