• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Bakan Kurtulmuş`tan Arakan çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)10. Turizm Bakanları Konferansı'na katılmak üzere Bangladeş'in başkenti Dakka'da bulunan Kurtulmuş, konferans kapsamında Bangladeş Başbakanı Sheikh Hasina tarafından kabul edildi.

Kurtulmuş, kabulde Bangladeş hükümetine Myanmar sınırındaki kamplarda yaşayan Arakanlı Müslümanların istihdamı konusunda ortak çalışma önerisinde bulundu.

Arakanlı Müslümanların çalışma hayatına kazandırılması için Türkiyeli iş adamlarının da girişimleri olduğunu belirten Kurtulmuş, asgari ücretlerinin yarısı gönüllü Türkiyeli iş adamları tarafından karşılanarak Arakanlıların Bangladeş'te üretim faaliyetlerine katılmaları yönünde projeler üretilebileceğini söyledi.

Kurtulmuş, daha sonra Türkiye adına sunum yaparak Bangladeş hükümetine, Arakanlı Müslümanlara gösterdikleri ev sahipliği dolayısıyla teşekkür etti.

Bakan Kurtulmuş, "Bangladeş hükümeti sadece bu önemli etkinliğe değil, aynı zamanda evlerinden ayrılmak zorunda bırakılmış ve bu kardeş ülkeye sığınmış yüz binlerce Arakanlı Müslüman'a da ev sahipliği yapmaktadır." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir