• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gazze`de ``kamyonlu`` protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özel sektördeki bazı kurumlar, nakliye sektöründe yaşanan sıkıntıları protesto etmek için Gazze'deki Filistin Bakanlar Kurulu binası önünde gösteri düzenledi. 

Gösteride, yıllardır süren israil ablukası aleyhinde yazıların yer aldığı pankartlar kamyonların üzerine asıldı, sürücüler bölgedeki ekonomik duruma karşı tepkilerini klakson çalarak gösterdi.  

Filistin İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Nebil Ebu Muaylik, giderek kötüleşen ekonomik şartların gölgesinde son dönemde GazzeŞeridi'ne giriş yapan kamyon sayısının günde ortalama binden 300'e gerilediğini aktardı.

Filistin yönetiminden özel sektöre destek olmasını isteyen Ebu Muaylik, uluslararası toplumun da işgalci israilin bölgede uyguladığı ablukanınkaldırılması için harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Ebu Muaylik, ayrıca gelecek dönemde, Filistinli vatandaşlar arasındaki işsizlik oranında yaşanacak artış konusunda uyarıda bulundu.

"Bu zor şartlar altında yaşayamıyoruz"

Gösteriye katılanlardan Ebu Esed ise Gazze'deki nakliye şirketlerinin yaşadığı zorluklara dikkati çekmek için toplandıklarını belirterek, "Tüm dünyaya ve bu ablukaya destek veren herkese sesleniyoruz: Bu zor şartlar altında yaşayamıyoruz." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir