• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
İstanbul Atabek Koleji Ebeveynlerden Tam Not Alıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ebeveynlere, çocuklarını nasıl yetiştirme konusunda belli seçimler yapma hakları verilir. Bu elbette çocuklarının nasıl ve nerede eğitileceğini seçme hakkına sahip olduğudur. İstanbul özel okullar çerçevesinde oldukça geniş bir portföye sahip ve birçok ebeveyn, çocuklarını birçok sebeplerden dolayı özel okulda eğitmek istiyor. Bununla birlikte, elit özel okul ya da farklı yönde bir eğitim almanın zorlukları da yok değil. Oldukça çok sayıda özel okul mevcut ancak, birçoğu eğitim kalitesini kuramıyor ya da koruyamıyor. Diğer taraftan apartmandan farksız sözde özel okullar öğrencileri ve velilerini mutsuz ediyor. 

Neden Özel Atabek Koleji?

Özel okullarda okuma fırsatı bulamayan öğrenciler, akran grubu etkilerinin bir sonucu olarak, özel okul öğrencisi çocukların kazanımlarının yokluğundan muzdarip olabilirler. Kalitesi yüksek olan Atabek Koleji daha küçük mevcutlu sınıflar, daha iyi öğretmenler, öğrencilerin elit eğitimi ve prensipli çalışma programları ile önemli bir alternatif teşkil ediyor. Peki, Atabek Koleji nerede, eğitim kalitesi, fiziki imkânları nasıl? Kısaca değinelim.

Atabek Koleji Genel ve Fiziksel Özellikler

İstanbul özel okullar arasında ciddi rekabete girmeden sessiz ve emin adımlarla ilerleyen Atabek Eğitim Kurumları 2009 yılında kurulmuş karma okul konseptli kişisel bir girişim. Bu organizasyon içinde, her biri ayrı yasal konuma sahip Anaokulu, İlköğretim Okulu ve Lise olmak üzere üç özel okul bulunuyor. atabekkoleji.com sayfasında detaylı inceleyebileceğiniz gibi, anaokulunda her bir derslik en fazla 11 öğrenci, ilköğretim okulu ve lisede her bir derslik en fazla 24 öğrenci öğrenim görecek şekilde tasarlanmış ve toplam öğrenci kontenjanı olan 1100 üzerine çıkılmıyor.

15 bin m² arsa üzerine kurulu Atabek Koleji binasında 12 bin m² kapalı alan ve ayrıca çocukların oyun alanı olarak da 6 bin m² bulunuyor. 2 adet kapalı bahçe eğitim salonu, 1 adet 650 m²`lik çok amaçlı kapalı spor salonu da mevcut. 150 m² özel bir kütüphane bölümü, 4 ayrı bilgisayar odası haricinde ayrıca okulda fizik, kimya, biyoloji ve fen laboratuarları da mevcut. Tam gün eğitim verilen kurumda sabah, öğle yemekleri ve ara öğünler aynı anda 700 kişinin yemek yiyebileceği bir yemekhanede veriliyor.

Atabek Koleji Bursluluk Sınavı

İstanbul özel okulları arasında bursluluk sınavı ile öğrenci kabul eden az sayıdaki eğitim kurumundan biri olan Atabek Koleji bu yılda başarılı öğrencileri desteklemek için Mart ayında bursluluk sınavı ya da kendi deyimleri ile AGS (Atabek Giriş Sınavı) düzenliyor. Bu nadide eğitim kurumu ve diğer merak etikleriniz için http://www.atabekkoleji.com/ sayfasından da bilgi alabilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir