• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Hatay ve Kilis'te saldırılardan zarar gören esnaf ve sanatkârların kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulunun 3 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararı ile Hatay ve Kilis ile tüm ilçeleri dahil olmak üzere faaliyet göstermekte olup, anılan illerde 20 Ocak ile 30 Nisan 2018 tarihleri arasında yaşanan ve yaşanması muhtemel "terör olayları" nedeniyle işleri veya işletmeleri zarar gören esnaf ve sanatkârların Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamında olan kredi borçlarının ertelenmesine imkân sağlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Anılan Karar gereğince; terör olayları nedeniyle iş veya işletmelerinin zarar gördüğüne dair ilgili kamu idaresinden alınan resmî yazı ile birlikte Bankaya yazılı olarak müracaatta bulunan esnaf ve sanatkârlar bir yıl içinde dolacak olan veya bankaya müracaat tarihi itibariyle vadesinden itibaren 90 günlük bekleme süresi içerisinde olan veya tasfiye olunacak alacaklar hesaplarına aktarılmış bulunan kredi borçları vadesinde, taksit vadesinde, hesap devresinde ilgili mevzuatına göre faiz tahakkuk ettirilmek suretiyle vade tarihinden, taksit vadesinden, hesap devresinden itibaren bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmiştir. Buna bağlı olarak, esnaf ve sanatkârların kredi borçlarına ait itfa tablosu doğrultusunda kalan tüm taksitleri de birer yıl ötelenmiştir." denildi. (İLKHA)