• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...
Vali Güzeloğlu: Lice artık eğitimdeki başarılarla anılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Lice ilçesinde Mevlüt İlgin Ortaokulu ve Oyuklu köyünde, Oyuklu İlkokulunda 2017-2018 eğitim öğretim yılının 2'nci dönem açılışına katıldı. Vali Güzeloğlu, Lice'nin eğitimdeki başarısıyla anıldığını belirtti.

Açılış törenlerine; Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Lice Kaymakamı Sinan Başak ile kamu kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Lice'nin eğitimdeki başarılarının konuşulduğunu belirten Vali Güzeloğlu, Lice'de okul öncesinde yüzde 99'lara varan büyük bir dönüşümün olduğunu ifade etti.

Güzeloğlu, "Bugün Lice'de 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının 2'nci dönemini başlatıyoruz. Bugün hamdolsun Diyarbakır'ın her köşesinde olduğu gibi ilçemizde de yeni eğitim ve öğretim yılının coşkusuyla bir aradayız. Eğitim konusunda Diyarbakır'da eriştiğimiz ve Lice'de de gerçekleştirdiğimiz başarıyı yerinde görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yıllardır Diyarbakır ve Lice'yi acı ve gözyaşıyla buluşturan ihanet örgütlerinin, PKK'nın ve diğer işbirlikçilerinden sonra bugün hamdolsun huzurun ve güvenliğin hakim olduğu Diyarbakır ve Lice'mizde de artık Lice'nin eğitim başarılarını konuşuyoruz. Lice'de okul öncesinde yüzde 99'lara varan bir büyük dönüşümü konuşuyoruz. Diyarbakır'ın her ilçesinde bir büyük toplumsal ve sosyal dönüşümü yaşıyoruz.  Geride kalan yıllarda eksik kalan ve ihmal edilen tüm alanlarda bugün hamdolsun bir büyük gayret ve kararlılığı sergiliyoruz." dedi.

Türkiye'nin insanlık değerleri adına dünya çapında bir sorumluluk üstlendiğini söyleyen Güzeloğlu, "Geçmişte terör örgütü PKK'nın bu bölgelerde estirdiği o ihanet ortamının sonrasında bugün insanımız iradesine sahip çıkmanın, geçmişte yaşanan acıları geride bırakmanın güveni içerisindedir. Geçmişte Lice'nin anılan bütün olumsuzluklarını geride bırakarak bu bölgede tarımı, sanayiyi ve her düzeyde kalkınmayı geliştirmek adına yoğun bir gayret sarf ediyoruz. Artık Lice eğitimde başarılarla anılıyor. Artık Lice Avrupa şampiyonu olmuş sporcularıyla anılıyor. Artık Lice eğitimde en önde koşan çabasıyla anılıyor. Bugün Türkiye insanlık adına insanlık değerleri adına terörle mücadele adına dünya çapında bir sorumluluk üstleniyor.  Yıllardır sizlerin kalkınmasına, gelişmesine dönük gönderilen kaynaklar sizlere harcanmadı. İnsanımızın geleceğine harcanmadı çocuklarımızın eğitimine harcanmadı. Terör örgütünün ihanetine kullanılan, milletin ihyası yerine bu değerlerin imhasına dönük kullanılan kaynaklar bugün sizlerin emrinde, milletin kalkınması gelişmesi gelecek her gününün daha güzel olması için sizlere hizmet için kullanılmaktadır." ifadelerini kullandı. (Mehmet Çelik-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir