• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Yaralı atın açlıktan ve susuzluktan telef olmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Kozluk (Hazo) ilçesi Tosunpınar köyünün üst kesimlerinde bulunan Melement yaylasında küçükbaş hayvanlarını otlatan Ramazan Perin isimli çoban, yürüyemeyecek durumda olan yaralı bir at gördü.

Yaralı ata suyundan ve yiyeceğinden vererek, birkaç gün hayatta kalmasını sağlayan 17 yaşındaki çobanın çabaları sonuçsuz kaldı.

Beyaz renkli atın telef olduğunu gören Perin, duruma tepki göstererek, herkesi bu konularda duyarlı olmaya davet etti.

Ata yardım edilmesi için bazı haber sayfalarına fotoğraf ve video göndererek yardım talebinde bulunduğunu ancak ilgilenilmediğini belirten Perin, soğuk kış günlerinde yaylalarda bulunan hayvanlara sahip çıkılması çağrısında bulundu. 

Perin, "Burada 2 yıldır çobanlık yapıyorum. Geçen günlerde keçileri otlatırken yaralı bir ata rastladım. Yaralı at susuzluktan bitkin düşmüştü. Yanına gidip suyumdan içirdim, ekmeğimden verdim. Yardım için fotoğraf ve videolarını bazı sayfalara attım fakat cevap gelmedi. Bugün yine su içirmeye giderken atın soğuktan donup öldüğünü gördüm. Nerede bu hayvan severler ve hayvanları koruma dernekleri? Bu soğuk kış günlerinde bu tür yardıma muhtaç olan hayvanlara sahip çıkalım. Onlar da bizim gibi can taşıyorlar. Bizim canımız acıdığı zaman hemen bir doktora ve hastaneye gideriz. Bu hayvanlar ne konuşabiliyor ne de derdini anlatabiliyorlar. Ben bir çoban olarak bu duruma çok üzüldüm. Bir daha böyle yaralı hayvanlar ölmesin diye lütfen duyarlı olalım çünkü onlar da bizim gibi canlı. Ayrıca hayvanları koruma derneklerine çağrıda bulunuyorum: Lütfen bu tür hayvanlara sahip çıkalım!" dedi. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir