• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Van`da Meal Sınavı`nda dereceye girenlere ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu Van Koordinatörlüğü tarafından, 5 Kasım 2017 tarihinde Van'ın merkez ve ilçelerinde düzenlenen Meal Sınavı'na katılarak dereceye giren 30 kişiye ödül verildi.

Verilen ödüllerin ardından açıklamada bulunan Kur'an Nesli Platformu Van Koordinatörü Erman Şahin, 20'si merkez, 10'u ilçelerde olmak üzere toplam 30 kişinin dereceye girdiğini belirterek, 18 Şubat 2018 tarihinde düzenleyecek olan Siyer Sınavı'na herkesin katılması gerektiğini vurguladı.

"Kaybedeni olmayan bir sınavdı"

'Kur'an Nesline Kur'an Pınarı' temalı bir sınav geçekleştirklerini ifade eden Kur'an Nesli Platformu Van Koordinatörü Şahin, "Aslında bu meal olarak bilinse de biz bu sınavı Kur'an ilimleri olarak ele aldık. Kur'an'la ilgili seçtiğimiz bazı hadisler, yine Kur'an'dan seçtiğimiz bazı kıssalarla Hz. Âdem'le Hz. Havva'nın şeytanla yani İblis'in mücadelesi olsun veya Kur'an-ı Kerim'in son cüzü olsun bu şekilde seçtiğimiz bazı sureler ile Kur'an ilmini bir araya getirip küçük çapta bir sınav gerçekleştirdik. Buradaki amaç ve gayemiz, bu kitabı okutturup uzak kaldığımız kitabımız Kur'an'la az da olsa hem kendimiz hem de okuyanlarla hemhal etmekti, bunu biraz hayatımıza uygulayabilmekti. Bu işin ucunda umre ödülü olabilir. Bilgisayar, tablet ve çeşitli ödüller olabilir. Ama bizim buradaki asıl gayemiz, asıl ödülümüz, bu kitabı okutturmaktı. Bu sınav, kaybedeni olmayan bir sınavdı. Allah'ın izniyle bu kitabı kim okuduysa kim bununla kendine amel etmeye çalıştıysa inşallah ödül kazanmıştır. Aslı ödülü Allah diğer tarafta verecektir. Burada da dereceye girenlere küçük çapta ödül veriyoruz." dedi.

"İnsanlara ulaşmak bizim görevimizdir"

Geçen seneye göre katılımcı sayısının 2 katına çıktığını belirten Şahin, "Ama bizim için sayı önemli değil, insanlara ulaşmak bizim görevimizdir. Ulaşabildiğimiz kadar insanlarımıza ulaşmaya çalıştık ve bu konuda daha çok gayret edeceğiz, daha çok çalışacağız. Eminim ki bu sınava girenler çok haz ve keyif almışlardır. İsteğimiz, bir dahaki seneye herkesin kendisi, ailesi, çevredeki arkadaşları, yani tanıdığı kim varsa bu sınava teşvik etmeleridir. Dediğimiz gibi kaybedeni olmayan bir sınavdır. Hem kendileri hayır yapmış olurlar hem de hayra vesile olmuş olurlar." ifadelerini kullandı.

"Kur'an ve Sünnet'e sımsıkı sarılmamız gerekir"

Kur'an Nesli Platformunu ve Peygamber Sevdalıları Platformunu birbirini tamamlayan platformlar olduğuna işaret eden Şahin, "Kur'an Nesli Platformu olarak Allah Resulü (sav) Veda Hutbesi'nde buyurduğu gibi bize iki emanet bırakmıştır. 'Bir Kur'an, diğeri benim sünnetimdir, bu her ikisine sımsıkı sarılırsanız yolunuzdan şaşmazsınız' demiştir. Kur'an Nesli Platformu olarak biz zaten elimizden geldiğince ve gücümüz yettiğince Kur'an'la insanları, kardeşlerimizi hemhal etmeye çalışıyoruz. Peygamber Sevdalıları Platformu da diğer bir basamak olan yani Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi'nde ikinci dediği sımsıkı sarılmamız gerektiği ikinci madde olarak, Siyer'i tamamlamış oluyor. Biz Kur'an Nesli Platformu olarak özelde Van'da, genelde tüm Türkiye'deki kardeşlerimizi Siyer Sınavı'na girmeye davet ediyoruz. Onun da kaybedeni olmayan bir sınav olduğunu belirtmek istiyorum." diye konuştu.

"Önemli olan böyle güzel sınavlara girmektir"

Sınavda dereceye giren İbrahim Temizel, "Kitabı 2 defa okudum, notlar çıkardım, en çok notlar yardımcım oldu. Notlar sayesinde birçok şey elde ettim. Böyle sınavların tekrar olmasını çok istiyorum. Önemli olan hediyeler değil, böyle güzel sınavlara girmektir. Kur'an Nesli Platformu'na çok teşekkür ediyorum. Çünkü onlar olmasaydı çocuklar dinini daha iyi öğrenemeyecekti. Onlar sayesinde dinimizi daha da güzel öğreniyoruz. İslam dini daha da iyi yükseliyor. Onlara çok teşekkür ediyorum." diye ifade etti.

"Toplumun ahlak seviyesini bozan yarışmaların arasında bu ve benzeri yarışmalar toplumun düzelmesine vesile oluyor"

Bu tür sınavların kaybedeninin olmadığına işaret eden Zeynep Yıldızbaş da şunları söyledi: "Herkesin kazandığı, bilgi edindiği bu tür yarışmalar, toplumun Allah ve Resulü'nü hatırlamasına vesile olmaktadır. Toplumun ahlak seviyesini bozan yarışmaların arasında bu ve benzeri yarışmalar toplumun düzelmesine vesile oluyor. Tabii katılımı arttırmak için bu tür hediyelerin verilmesi de güzeldir. Toplum olarak kim olduğumuzu, bu dünyaya ne için geldiğimizi hatırlamak gerekiyor. Yarışma sayesinde Kur'an mealini okuduk ve öğrendik. Allah, vesile olan herkesten razı olsun."

Allah için yapılan ahiri bir sınav ve bu sınavın kaybedeni olmadığını söyleyen Zahidenur Yıldızbaş ise şunları dile getirdi: "Bu yarışmaya çalışırken birçok şey öğrendim. Kitabımı 3 defa okuyup bitirdim. Hediyeyi hak ettiğim için çok mutluyum. Çok çalışıp ve gayret ettim. Kazanıp hediye için değil de bilgimi ölçmek için sınava girdim. Kazanıp hediye almaya layık görüldüm. Bu sınavdan herkes bir şeyler aldı ve hiç kimse kaybetmedi. Çünkü bu, Allah için yapılan ahiri ve kaybedeni olmayan bir sınav." (Yunus Tuğrul - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir