• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Toplantımız Kudüs`ün özgürlüğü içindir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İttihadul Ulema Genel Merkezi'nde düzenlenen "Kudüs ve Mesuliyetimiz" panelin açılış konuşmasını yapan Alimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) Genel Başkanı Enver Kılıçaslan, toplantılarının Kudüs'ün özgürlüğü için olduğunu belirtti.    

Emperyalist ABD'nin, Kudüs'ü işgalcilerin sözde "başkenti" olarak tanımasının ardından İttihadul Ulema öncülüğünde, Kudüs'ün İslam dünyasındaki önemini belirtmek amacıyla bölge âlimlerinin katılımıyla geniş kapsamlı "Kudüs ve Mesuliyetimiz" paneli, âlim, kanaat önderleri ve yazarların yoğun katılımıyla başladı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İttihadul Ulema Genel Başkanı Kılıçarslan, Kudüs'ün Müslümanlar için neden önemli olduğundan bahsederek, şöyle konuştu:  

"Malumunuz bu toplantımız Kudüs'ün özgürlüğü içindir. Kudüs İslam'da çok önemlidir. Kur'anî ve nebevi bir meseledir. Peygamberimiz pek çok hadiste Kudüs'ten bahsetmiştir. Peygamberimiz Mekke'den Kudüs'e; oradan da miraca gitmiştir. Kudüs hakkında hem Peygamberimizin hadisleri hem de ayetler mevcuttur."

"Kudüs'ü yaşlı bir göz ve yanık bir yürek ile dert edinmemiz lazım"

Vahdet olmadan Kudüs'ün özgür olmayacağını vurgulayan Kılıçarslan, "Bugün, Kudüs Yahudilerin elinde esirdir. Allah'u Teâlâ, 'Yahudi ve Hristiyanlar siz onlara tabi olmadan sizden razı olmazlar.' buyuruyor. Yahudiler Hazreti İsa'yı gayri meşru, Hristiyanlar da ilah kabul ediyorlar. Vahdet olmadıkça bizler de Kudüs de kurtulamaz. Filistin'de bacılarımız silahlara karşı taş atıyorlar. Filistinliler Yahudilerden çoğunluktadır ama memleketlerinin dışında muhacirdirler. Biz mesul değil miyiz? Bugün bir akrabamız, babamız israil hapishanelerinde olsaydı bu kadar rahat olur muyduk? Selahaddin Eyyubi yemedi, içmedi, gülmedi. 'Kudüs işgal altındayken ben nasıl gülerim' dedi. Bugün bizim Kudüs'ü yaşlı bir göz ve yanık bir yürek ile dert edinmemiz lazımdır. Kardeşlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız İsrail hapishanelerindedir. Yahudiler topraklarında bina yapıyorlar. 5 milyon Filistinli muhacirdir. Biz mesul değil miyiz? Bugün Filistin'de zulmün her çeşidi yapılıyor. Bugün bu mesuliyetten kurtulmak adına vahdet olup kuvvetlenmemiz lazımdır." dedi.

Kudüs'ün bugünkü haliyle bile ümmete rahmet olduğunu söyleyen Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Kudüs sayesinde FETÖ'yü daha iyi tanıdıklarını söyledi.

Göktaş şöyle konuştu: "Kudüs bugünkü haliyle bile ümmete müthiş bir rahmettir. Kudüs sayesinde Allah'ın yolundan, müminlerin yolundan çıkanları bize gösteriyor. Kudüs İslam dünyasında özellikle ulema ve ümera arasında ayrımı gösteriyor. Biz FETÖ'yü Kudüs sayesinde tanıdık. Mavi Marmara'dan sonra net tanıdık. Kudüs'e, Hamas'a, Mavi Marmara'ya bakışlarında suçüstü yakaladık. İslam ümmetinde buna benzer yöneticiler var."

Kudüs aleyhine çalışanların Allah tarafından kendilerine gösterildiğini belirten, "Allah'u Teâlâ bize Kudüs sayesinde körfezdeki ihaneti de gösterdi. Körfezin bir takım kralları, ulema denilen bel'amları Kudüs, Mescidi Aksa, Hamas sayesinde suçüstü olmuşlardır. Kudüs bugün ümmetin ümera ve ulemasının çok güzel tanıtması açısından Rabbimizin bize bir lütfudur. Kim Kudüs'le uğraşmıyorsa hele hele aleyhinde çalışıyorsa velev ki âlim olsun Rabbim bize bunu gösterdi. Suçüstü yakalanan krallar, Kudüs'teki ihanetinden dolayı Allah'u Teâlâ onların resimlerini karşımıza çıkardı. İnşallah onları alaşağı etmeyi, Kudüs'ü satanları ve özellikle Yahudilerle amcaoğlu olduklarını söyleyenleri çok net bir şekilde ortaya çıkarmıştır." ifadelerini kullandı.  

"Kudüs İslam'ın ilk kıblesidir"

Norşin şeyhlerinden Şeyh Gıyasettin Geylani de Müslümanların Kudüs için ellerinden geleni yapması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Kudüs konusu hepimiz için birdir. İslam dinindeki tüm insanlar bu konuda mesuldürler. Bizler yapmazsak Allah'u Teâlâ bu mesuliyeti bizden ister. Kudüs İslam'ın ilk kıblesidir. Bu yüzden Kudüs İslam'ın mekânıdır. Müslümanlara hakaret yapılan bir yerde tüm Müslümanlar gece gündüz dua etmeli hem maddi hem de manevi yardım yapmalıdır. Yahudilerin dilencileri dahi parasının yüzde doksanını Yahudilerin bankasına yatırıyor. Hâlbuki onların dinleri yanlıştır, batıldır. İslam dini haktır."

"Kudüs'ün fatihi olabilecek nesiller yetiştirmeliyiz"

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Yönetim Kurulu Başkanı Tayyip Elçi ise toplantının Kudüs'ün özgürlüğüne vesile olmasını diledi.

Elçi, "Bu toplantı Kudüs'e sahip çıkmamıza, Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşturulmasını hepimize vesile eylesin. Kudüs sadece Arapların, Filistinlilerin değil, ümmetin meselesidir. Türk'üyle, Kürt''üyle tüm ümmetin Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması için herkesin elinden geleni yapması gerekir. Ümmeti şemsiyesi altında bir araya gelerek ittifakı sağlamalı, Kudüs'ün fatihi olabilecek nesiller yetiştirmeliyiz." şeklinde konuştu.

"Bugün Yahya Ayyaş'ı bilmeyen gençlikle karşı karşıyayız"

Kudüs'ün gündemde tutacak nesillerin yetirtilmesi gerektiğini söyleyen Beytül Makdis Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Kudüs'ün politik gelişmelerin ötesinde bir inanç, itikat meselesi olduğunu söyledi.

Özçoşar, "Bizlerin de Kudüs'ü gündemde tutacak genç nesilleri bilinçte tutacak stratejiler geliştirmemiz lazımdır. Biz gençliğimizin etkisiyle Kudüs'teki direnişçi liderlerin ismini ezberleyerek yetiştik. Bugün Yahya Ayyaş'ı bilmeyen gençlikle karşı karşıyayız. Geldiğimiz noktada mesele sadece Müslümanların ilgilendiği bir konu değildir. Kudüs bütün bir insanlığın sömürüldüğü bir konudur. Kudüs sadece Müslümanların olsun istemiyoruz. Kudüs Müslümanın da Hristiyan'ın da Yahudi'nin de bir arada yaşadığı bir şehir olmasını istiyoruz. Bu selameti sağlayacak tek nizamın da İslam olduğuna inanıyoruz." (Emrah Deniz, Mehmet Çelik- İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir