• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
"Genç kızlarımız sosyal medyanın girdabına kapılmamalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yazar kadrosunun tamamı kadınlardan oluşan aylık kadın ve aile dergisi Nisanur'un Şubat 2018 sayısı okurlarıyla buluştu.

Nisanur dergisi, 75'inci sayısında bilhassa eşler arasında olması gereken hasletlerden "vefa"yı işliyor.

Dergi başyazısında genç kızlara seslenilerek, Müslüman genç kızın tesettür konusunda kusuru olmaması ve kızların, bunu bir yük olarak görmemeleri gerektiği uyarısında bulunuluyor.

Başyazıda, "Genç kızlara düşen, ilk etapta İslam'ın tesettür emrini tam anlamıyla yerine getirmeye çalışmaktır. Müslüman genç kızın tesettür konusunda kusuru olmamalıdır. Bunu bir yük olarak görmemelidir. Bilakis tesettürü bedenini ve şahsiyetini koruyan bir zırh olarak algılamalıdır." deniliyor.

"Genç kızlarımız, sosyal medya girdabına kapılarak suiistimal edilenlerden olmamalı"

Cep telefonları ve sosyal medyanın günlük hayatın bir parçası haline gelmesiyle Müslümanların kendilerini farklı bir sahanın içerisinde bulduklarına değinilen başyazıda, şunlar kaydediliyor:

"Günaha götüren vasıtalar o kadar yoğun ve kolay bir şekilde kullanılabilir oldu ki Müslümanlar kendilerini, çocuklarını ve hanımlarını nasıl bir tehlikeye kaptırdıklarını dahi anlayamaz oldular. İnsanların birbirlerini göremedikleri sanal âlemde özellikle Müslüman genç kızların duygu ve düşüncelerini neredeyse sınırsız bir şekilde ifade etmenin verdiği rahatlıkla hareket etmeleri büyük bir tehlikedir. Yeni nesil buna çok dikkat etmeli, bu sinsi tuzağa düşmemelidir. Müslüman genç kızlarımız, sosyal medya girdabına kapılarak suiistimal edilen, çoğu zaman ruhsal çöküntüler içine girenlerden olmamalı, bu girdabın çok uzağında durmalıdırlar."

"Genç kızlarımız, örnek Müslüman kadın olmayı hedefine koymalıdır"

İslami mücadelenin, beraberinde büyük bir sabrı, fedakârlığı ve sebatı gerektirdiğinin altı çizilen başyazıda, "Ancak içinde bulunduğumuz asır ve bu asra ait söylemler daha çok rahatı, bencilliği tavsiye etmekte ve bu özelliklere sahip fertler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Gençlerimiz gayri İslami söylem ve tavırlardan olabildiğince kaçınmalı ve tüm hayatını İslami düsturlar çerçevesinde şekillendirmelidirler. Genç kızlarımız örnek Müslüman kadınların hayatlarını iyi incelemeli ve örnek Müslüman kadın olmayı hedefine koymalıdır. Bu yönde birçok isim sayılabilir. Hanım sahabe hayatlarını iyice okumalıdırlar. Mesela Hazreti Hatice, Peygamber Efendimizin hayatı boyunca methini ettiği, hakkında olumsuz bir söz söylenmesine müsaade etmediği bir annemizdir. Hayatına bakınca sağlam bir iman, üstün bir ahlak, cömertlik, fedakârlık, eşine sadakat, sabır, sebat ve iyi bir annelik özellikleriyle takdire şayan bir Müslüman kadın örneği görüyoruz." ifadelerine yer veriliyor.

"Genç kızlarımızın sorumluluklarının bilincinde olmalarını istiyoruz"

"Geçmişten bugüne mümin erkekler ve mümin kadınlar Allah'ın dinini yaşama ve yaşatma mücadelesi verdiler." denilen başyazıda, "Bu mücadeleyi bundan sonrasına taşıyacak olan ise genç kardeşlerimiz ve kızlarımızdır. Siz genç kızlarımızın sorumluluklarının bilincinde olmalarını istiyoruz. Durumunuzun hassasiyetine binaen hem çok dikkatli olmalı hem de ibadetlerinizi huşu içinde eda etme gayreti içinde olmalısınız. Genç kızlarımızda bu imanı, gücü, dirayeti görüyor, pratikte yansımasını da arzu ediyoruz. Rabbim genç kızlarımızı methedilmiş ve methe layık bir neslin yetişmesini üstlenmiş müminelerden eylesin." şeklinde belirtiliyor. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir