• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
ABD ve Rusya arasında gerginlik tırmanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev - Doğruhaber/Analiz

ABD ve Rusya arasındaki gerginlik Rusya Başkanlık seçimleri öncesi tırmanmaya başladı. Rusya ve ABD arasında gizli bir gündem yürütülüyor. ABD`nin, Ukrayna meselesini mi, yoksa Suriye meselesini mi görüştüğü merak konusu oluyor.

Rusya ve ABD arasındaki gerginlik her zaman var olan tabii bir olaydır. Ancak, dönem dönem iki devlet arasındaki gerginlik, çıkar çatışmalarından dolayı tırmanıyor. İşte bu dönem de ABD ve Rusya arasındaki gerginliğin tırmandığı bir dönem. Bize ne diye düşünülebilir. Ancak, bizi ilgilendiren taraf şu dur..

ABD ve Rusya arasında bir gerginlik tırmandığı zaman iki ülke fiilen karşı karşıya gelmemek için üçüncü bir ülke üzerinde oyunu sürdürürler. Genel olarak seçtiği ülkeler de İslam dünyasından olur. Biz de İslam ümmetinin bir parçası olarak bu iki ülkenin oyunlarına dikkat etmek zorundayız. Şu anda Suriye`de, Afganistan`da, Yemen`de ve diğer çatışmaların yaşandığı ülkelerdeki çatışmalar bu iki ülkenin gizli ajandasındaki konulardan dolayı yaşanmaktadır. Bazen ikisi de açıkça niyetlerini belli ediyor. Rusya, Suriye`de yeni silahlarını denediklerini ve ordu birliklerini fiili savaşta eğittiklerini açıklamışlardı. ABD, Afganistan`da bombaların anası dediği bombayı denediklerini açıklamışlardı. Rusya, Suriye`de S-400 hava savunma sistemlerini podyuma çıkararak ülkelere satmaya başladı. Daha bizim bilmediğimiz ve tahmin bile etmediğimiz gizli ajandaları olan bu ülkeler biz rahat yaşarken bizim geleceğimiz hakkında görüşmeler ve kararlar verebiliyor.

ABD son dönemlerde keşif ve casus uçaklarıyla Karadeniz`de uçuşlarını arttırdı. Son haftalarda Rusya`nın sınırları yakınlarında uçuşları yapan ABD, Rusya`yı ciddi şekilde rahatsız etmeye başladı. Moskova`nın uyarılara yanıt olarak Pentagon sözcüsü uçuşlarına devam edeceklerini açıkladı. Pentagon sözcüsü Rusya`nın sert açıklamasına, Uluslararası hava sahasında uçuyoruz. Karadeniz uluslararası bir hava sahasıdır. Orada uçmaya hakkımız var, bu uçuşlar devam edecek "dedi.

Daha önce Kremlin, ABD`nin Karadenizdeki düzenli keşif uçuşlarını ilhak ettiği Kırım`ı da dahil olmak üzere Rus sınırlarına yakın bir yerde uçuşlarını durdurmasını ya da bazı "kuralları" kabul etmesini istemişti. Kremlin`in hoşnutsuzluk, Birleşik Devletler'in işgal altındaki Kırım yakınlarında uçuş yapan casus uçaklarından kaynaklanıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı ise, "Kırım Rusya'nın ayrılmaz bir parçasıdır. Karadeniz bölgesinde keşif uçaklarını gönderirsen, Ukraynalı ortakları yerine Rus jetleri karşılayacaktır”, diyerek ABD`yi tehdit etti.

ABD ise hala uçuşlarını devam ettirerek Rusya`yı kızdırmaya devam ediyor. Rusya Başkanlık seçimleri öncesi bir provakasyon peşinde mi bilinmez ama, Rusya buna karşılık vermek zorunda. Bu karşılık ABD uçaklarını düşürerek verilirse bu ciddi bir sorun yaratır. Dolaysıyla, Rusya bu durum karşısında ne yapacak, Suriye`de DEAŞ karşısında zafer elde eden ülke olarak kendi vatandaşlarına propaganda yapan Kremlin, şu anda ABD`nin karşısında ciddi bir tavır göstermek zorunda. Rusya Savunma Bakanlığı`nın yaptığı açıklamayı Pentagon pek umursamamış gözüküyor. Bu da Putin`i sinirlendiriyor. Bakalım ABD ve Rusya arasında daha neler yaşanacak. Gerginlik nereye kadar daha tırmanacak?

Bu haberler de ilginizi çekebilir