• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erdoğan`dan Kılıçdaroğlu`na "PKK/PYD" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Bitlis'te düzenlenen AK Parti Bitlis 6. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. İsmail Eren Kapalı Spor salonunda düzenlenen kongre öncesi kendisini bekleyen vatandaşlara bir selamla konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongrenin yapılacağı salona geçerek partililere hitap etti.

Konuşmasına Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yüzde 52'lik, 16 Nisan halk oylamasındaki yüzde 59'luk 'evet' oyu için Bitlislilere teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, evliyalar, enbiyalar, âlimler şehri olan Bitlis'in, aynı zamanda vefanın, dostluğun, kardeşliğin şehri olduğunu gösterdiğini söyledi.

Bitlis'in toplam yedi belediyesinden dördünün kayyum tarafından yönetildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bitlis'in asla görmek istedikleri Bitlis olmadığını belirterek 2019 Mart'ında Bitlislilerden yedide yedi haberi beklediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında yürek ve bilek gerektiren hiçbir meselede bu millete kimsenin geri adım attıramayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini ana muhalefet partisinden örnekler vererek sürdürdü. Ana muhalefet partisinden bir ismin PYD'nin "terör örgütü" olmadığına yönelik ifadelerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Senin zaten PKK'dan ne ayrılığın var ki? O da PKK için terör örgütü değildir diyordu. Çünkü onlar Parlamentoya terör örgütünün verdiği destekle girdiler, yoksa demokratik yollardan değil." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir başka milletvekilinin Türkiye'nin Afrin'e girişini bir işgal olarak tabir ettiğini hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Peki, ben şimdi buradan ana muhalefetin başındaki zata sesleniyorum: Ey Bay Kemal, şimdi kongre yapıyorsun. Söyle bakalım, bu PYD terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen terör örgütü olduğunu açıkla. PKK terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla. YPG terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla. Ama açıklayamayacaksın, çünkü sen onların meclisteki temsilcileriyle kol kola dolaşan birisisin. AK Partinin böyle bir derdi yok. AK Parti aka ak, karaya kara diyen bir partidir. Bugüne kadar biz yolumuzdan asla sapmadık ve biz istikamet üzere hareket ettik. Çünkü bizim duamız vardı. Bizim duamız neydi? Fatiha Suresinde var ya, 'ihdinessırâtel müstakîm'; 'Ya Rab bizi sırat-ı müstakim üzere hareket edenlerden eyle' Biz böyle yürüdük, böyle yürüyoruz, böyle yürüyeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında Bitlislilerden bir talebi olduğunu söyleyerek, "Bize kula kul olmak yakışmaz. Biz sadece ve sadece Allah'a kul oluruz, Allah'tan başkasına asla. Onun için biz ne diyoruz? 'İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în' 'Biz sadece sana kul oluruz ve sadece ey Rabbimiz, senden yardım dileriz.' Bak kimse gücenmesin, kimse kırılmasın, biz beşer planında birilerinden yardım istemeyiz. Onlardan, güç, kuvvet istemeyiz, bize Allah'ımız yeter. Ondan başkası asla! Biz yolculuğumuza da böyle devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin küresel bir güç olarak gerek bölgesinde, gerek dünyada yükseldiğini söyleyerek bunu tüm alanlarda gerçekleştirmek mecburiyetinde olduklarını ifade etti. Tek çiçekle bahar gelmeyeceği gibi, tek kanatla da uçmanın mümkün olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, her alanda elde edecekleri başarılarla Türkiye'yi çiçek bahçesine döndürmekte kararlı olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında Avrupa Birliği Parlamentosu toplantısında bir grup milletvekilinin boyunlarına sözde PKK bayrağı takarak gelmesine de değinerek, "Bu Avrupa Birliği ne menem kuruluştur ya? Bir taraftan PKK'yı terör örgütü olarak tanıyacaksın, öbür taraftan terör örgütünün paçavralarını boynuna takıp parlamentoya girenlere 'buyur' diyeceksin. Bu nasıl bir anlayıştır, bu nasıl bir birliktir, böyle bir şeyi nasıl yapabilirsiniz? Ondan sonra Türkiye'den size sesler yükselince, 'Türkiye bize niye bu kadar saldırıyor?' Biz saldırmıyoruz, sadece uyarıyoruz. Asıl saldıran varsa o da sizsiniz. Çünkü bugüne kadar Avrupa'da terör örgütünü besleyen ülkeler var, terör örgütünü ayakta tutan ülkeler var. Biz de şimdi sizleri uyarıyoruz. Bak bunları uyarmaz, eğer siz kenara, köşeye sıkıştırmazsanız, bilesiniz ki Türkiye sizi uyarmaya devam edecek. Siz terör örgütleriyle el ele, kol kola olduğunuz sürece, bilesiniz ki biz sizi uyarmaya devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ana muhalefet liderinin 'Bir delikli tüfeği bile üretemezsen nasıl savaşacaksın?' sözlerini de eleştirerek "Senin bu ülkede daha neler yapıldığından haberin yok ya. Şu anda Afrin'de kullanılan silahların yüzde 60, yüzde 70'i yerlidir yerli Bay Kemal." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında Amerika'nın Türkiye'ye insansız hava aracı vermediğini, bizzat kendisi görüştüğü zaman 'kongreden izin çıkarsa' cevabı aldığını ve sonunda izin çıkmadığını aktardı. Kötü komşunun Türkiye'yi ev sahibi yaptığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi insansız hava araçlarının silahlısının da silahsızının da yapıldığını ve bu insansız hava araçlarıyla, Burseya Dağı'nın vurulduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye'nin hem çok büyük sorunlarla mücadele eden hem de çok büyük başarılara imza atan bir ülke olarak yepyeni bir kalkınma modeli ortaya koyduğunu söyleyerek, bilim adamlarının, düşünürlerin, medya mensuplarının üzerinde uzun uzun çalışması, tezler hazırlaması, analizler yapması gereken bir tablo olduğunu belirtti. "İnşası bizden, inceleyip anlatması onlardan" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 hedeflerine ulaşmış bir Türkiye için, 2053 ve 2071 yolunun kendiliğinden açılmış olacağını vurguladı. Daha düne kadar pek çoklarının hayal gözüyle baktığı, dudak bükerek izlediği, hatta kendince alay ettiği hedeflere birer birer ulaştıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomide 'Hiç bir ülke bu kadar kısa sürede böyle büyüyemez' denilmesine rağmen, Türkiye ekonomisinin 15 yılda 3,5 kat büyüdüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan artık Türkiye'nin kendi helikopteri, kendi füzesi, kendi tüfek ve tankı olduğunu belirterek Burseya'nın bu şekilde kuşatılıp, alındığını söyledi. Her alanda kendi göbeğini kendi kesen bir Türkiye için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün bu büyük projeleri yapabilme gücüne nasıl ulaştık biliyor musunuz? Önce milletimizin temel meselelerine hâllettik. Bu ülkede yıllarca doğru dürüst okul yapmayarak, hastane yapmayarak, yol, baraj, konut, havalimanı yapmayarak ve hızlı tren gibi ulaşım altyapısı kurmayarak milletimize âdeta işkence ettiler. Bu hizmetler ya hiç yapılmayıp ya da on yıllarca sürüncemede bırakılınca milletimiz de sandı ki, bunlar çok zor işler."

"Bu ülkede otomobil sahibi olmak yıllarca zenginlik alameti olarak görüldü"

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün 81 milyon vatandaşın her birinin hizmetine sunulan imkânların daha düne kadar sadece bir avuç azınlığın emrine amade olduğunu, yine bugün 81 vilayetin tamamına yapılan hizmetlerin düne kadar sadece belirli semtlere mahsus bir ayrıcalık olduğunu belirtti. Bu ülkede yıllarca otomobil sahibi olmanın âdeta bir zenginlik alameti olarak görüldüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan doğru düzgün mutfağı, banyosu olan, kaloriferle veya kombiyle ısınan evlerde oturmanın fevkalade yüksek bir hayat standardı sayıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Uçağa binmek zaten hayaldi de onu havada görmek dahi başlı başına bir mutluluk kaynağıydı. Hızlı tren diye bir şey zaten yoktu, kara trenlerde günlerce süren çileli yolculuklar türkülere konu oluyordu. İşte böyle bir Türkiye'den bugün 55 havalimanına her gün binlerce uçağın inip-kalktığı, ülkenin en ücra ülkesine dahi birkaç saatte ulaşmanın mümkün olduğu bir Türkiye'ye geldik. Göreve geldiğimiz zaman 25 tane havalimanı vardı, ama şimdi 55, bak nereden nereye geldik. Bunlar durup dururken olmadı."

"15 yılda Bitlis'e 9 katrilyon liralık yatırım yapıldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yılda Bitlis'e 9 katrilyon liralık yatırım yapıldığını söyledi. Eğitimde 2 bin 128 derslik inşa ederek hiçbir çocuğun bu imkândan mahrum kalmamasını sağladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarih boyunca ilim şehri olan Bitlis'i modern bir üniversiteye kavuşturduklarını belirtti. Bitlis Eren Üniversitesi'nin 9 bini aşkın öğrencisiyle eğitim hayatına katkı sağladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Bitlis'e yapılan diğer yatırımları şöyle aktardı: "Sağlıkta Tatvan'da 400 yataklı, Bitlis'te 150 yataklı devlet hastaneleri başta olmak üzere toplam 18 tesiste âdeta devrim yaptık. Toplu konutta 4 bin konutluk projeyle şehircilik alanında Bitlis'in ufkunu açtık. Bitlis'in sadece kaç kilometre çift yol vardı biliyor musunuz? 19 Kilometre. Biz buna ne ilave ettik? 281 kilometre ilaveyle 300 kilometreye çıkarttık. Tabii bunda sağ olsun Zeki Ergezen kardeşimizin de büyük gayretleri oldu. Kuskunkıran, Buzlupınar, Sırakonak, 8 Ağustos tünelleriyle Ferhat gibi dağları deldik, sizleri sevdiklerinize kavuşturduk. demir yollarını âdeta sıfırdan yapmışçasına yeniledik. Van Gölü'ndeki ulaşımı rahatlatmak için, dikkat ediniz, feribot getirmedik, feribot inşa edecek tesisleri kurduk. Bu tesiste inşa edilen feribotlardan ilki hizmete girdi, ikincisi de Haziran ayında inşallah iletmeye açılıyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bitlis'in turizm konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyleyerek Nemrut Dağı krater gölünü de turizme açılarak yeni bir imkânı şehrin hizmetine sunduklarını belirtti. Tarihî köprüleri restore ederek Bitlis'in geçmişini geleceğine bağladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehrimizin içme suyu problemini 2045 yılına kadar çözdük. Hizan Koçlu Köy Barajı ve Güroymak Gölet'ini hizmete aldık. Çiftçilerimize 15 yılda verdiğimiz tarımsal destek miktarı ne biliyor musunuz? 423 trilyon. Aslında bu hizmetleri saatlerce saymak mümkün ama ben özelikle Ahlat'taki o bütün tarihî eserleri, kümbetleri bir defa hamdolsun anmadan geçemeyeceğim. O Ahlat'taki kümbetler, o tarihî mezarlıklar gerçekten turizmin ayrı bir çekim alanını oluşturacak." (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir