• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...

RİZE

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2017 yıl sonu itibarıyla 110 ülkeye ihracat yaptıklarını, Irak'ta yeni pazar oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. Sütlüoğlu, Ziraat Çay Bahçesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, ihracatı artırmak ve yeni ülkelere girebilmek için çabaladıklarını belirtti.

IRAK BİZİM İÇİN YENİ BİR PAZAR

İhracatta da önemli pazara ulaştıklarını dile getiren Sütlüoğlu, "ÇAYKUR olarak toplamda 110 ülkeye ihracat yapıyoruz. Avrupa'da 38, 37 Afrika ülkesi, 15 Asya ülkesi, 14 Orta Doğu ülkesi ve 6 Amerika ülkesinde pazar oluşturduk. Irak bizim için yeni bir pazar. Yakında çay göndermeye başlayacağız. Her yeni ülkeye girerken ciddi prosedürler var. Gerekli izinler verildikten sonra çay göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

ÇAYDA FİLİZ KALMADI

Toprağın tükenme noktasına geldiğine işaret eden Sütlüoğlu, "Çay fidan olarak yaşlanmıştır. Çayda filiz kalmadı. Sadece yaprak büyüyor. Yakın bir gelecekte yaprak da vermeyecek. Bu olmadan tedbirimizi almalıyız. Bir anda 'eyvah' diyeceğiz. Aynı gübreyi kullanan Nevşehir artık patates yetiştiremiyor. Toprak bitti. Biz de yakın gelecekte aynı akıbetle karşı karşıya kalacağız. Çok yönlü olarak projeyi hayata geçirme zarureti var." değerlendirmesinde bulundu.

AA