• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6'ncı olağan il kongresine katılmak üzere Batman'a geldi.

Batman'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bazı bürokratlar ve milletvekilleri de eşlik etti.

Batman'a gelen Erdoğan için kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık 2 bin polisin görev yaptığı alanda, adeta kuş uçurtulmadı. Çatılara keskin nişancılar yerleştirildi. Etkinlik boyunca alanı izleyen helikopterler uçurtuldu. Halk, güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra ancak alana girebildi.

Alanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dev posterleri asıldı. Alanda ayrıca, sağlık çadırları kurularak, çok sayıda sağlık personeli de hazır bekledi. Erdoğan'ın programını çok sayıda yerel ve ulusal basın mensubu takip etti.

16 Mayıs Şehir Stadyumu önünde düzenlenen mitinge katılan Erdoğan, burada halka hitaben bir konuşma yaptı.

"Bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz"

Afrin'deki operasyonla ilgili gelişmelere değinen Erdoğan, "Bu sabah itibariyle aldığım haber, öldürülen 825 teröristti. Şu anda bu rakam çok daha büyümüştür. Bakınız kimler var karşımızda? Batı var. Bakıyorsunuz, Amerika'nın teröristlere verdiği silahlarla beraber teröristler var. PYD, YPG, PKK var; bunlar terörist ve kasıtlı olarak Kürt falan diyorlar ya hepsi yalan. Bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz, alakası yok. Bunlar sadece terörist." diye konuştu.

Konuşmasında Avrupa'ya da tepkisini gösteren Erdoğan, şunları söyledi: "Avrupa Parlamento'da ileri gelen Komünistler, teröristler orada gösteri yapıyorlar. Güya 'PKK terör örgütüdür' diyerek Avrupa Birliği bunları terör örgütü ilan edip, asla kabul etmediğini söylüyor ama parlamentonun içinde bir grup onları destekleyenler, paçavralarını boyunlarına asıyor ve oradan bize mesaj vermek istiyor. Ey Avrupa Birliği Parlamentosu'nun içindeki bu zavallılar; ne yaparsanız yapın, biz yola çıktık ve terörden o bölgeyi temizleyene kadar bu yolculumuz devam edecek."

Türkiye'de 3,5 milyon Suriyeli'nin olduğunu anımsatan Erdoğan, "Biz mazlumların, mağdurların yanındayız. Şu anda 3 buçuk milyon mazlum nerede? Hatay'da, Şanlıurfa'da, Mardin'de, Kilis'te, Batman'da, Bitlis'te; ülkemin değişik yerlerinde... Türk'üyle, Kürt'üyle, Arab'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Boşnak'ıyla, Arnavut'uyla, Roman'ıyla 80 milyon tek millet. Vatanımızı bölemeyecekler. Bölmeye teşebbüs edenlere Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Kandil'de F-16 oluruz, inlerinize gireriz, bu böyle biline."

Burada yaptığı konuşmanın ardından Erdoğan, partisinin 6'ncı olağan il kongresine katıldı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir