• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
CHP`de Muharrem İnce`nin adaylık sorunu çözüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HP'nin 36. Olağan Kurultayı bugün Ankara Spor Salonu'nda yapılıyor. "Adalet ve Cesaret" temalı büyük kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi, ikinci gününde ise 60 kişilik PM ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

49 MÜKERRER İMZA İDDİASI

CHP Divanlık Başkanı, Muharrem İnce'ye oy verenlerin 49'u mükerrer imza tespit edildiğini söyledi. İnce'ye imza veren 2 delege imzasını geri çekti, 49 delegenin ise mükerrer imza verdiği ortaya çıktı.

İNCELEME TAMAMLANDI

Divan`da mükerrer imzalar incelendi. Açıklama yapan divan yetkilileri “Sorun çözüldü. Muharrem İnce`nin adaylığında sorun yok” dediler.

‘SAĞLAMA` NASIL YAPILDI?

Mükerrer oy olduğunda sistem şöyle işliyor; Divan Başkanı, mükerrer imza veren kişiyi çağırıp, hangi imzasının geçerli olduğunu soruyor. İmzacı kişinin beyanı doğrultusunda, imza vermediğini söylediği kişiye olan imzasını siliyor, diğer imza geçerli kalıyor. Ancak çağırılan imzacı Divan'a gidip de, hangi imzasının geçerli olduğunu söylemezse, imza her iki listeden de siliniyor.

İNCE'DEN İLK AÇIKLAMA

Muharrem İnce, "Neden mükerrer imzalar bana yazılıyor? Algı operasyonu yapmak istiyorlar. Ben kurultayı aldım, benim kimsenin imzasına ihtiyacım yok. Bu bir algı operasyonudur. O kurultayı başlarına yıkarım. Ali Cengiz oyunları bunları. Medyaya şunu söylüyorum, akşam sonuçları görürsünüz. 49 imza yerine 490 imza verecek babayiğit var salonda. 700'ün üzerinde oyla genel başkan olacağım" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir