• DOLAR 32.493
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.486
  • ...
Âlimler "Vahyin Kutsadığı Şehir: Kudüs" toplantısını değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen, 25 ülkeden 100'ü aşkın Müslüman ilim adamı ve araştırmacının katıldığı "Vahyin Kutsadığı Şehir: Kudüs" başlıklı uluslararası toplantı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın sonuç bildirgesini okumasıyla 30 Ocak 2018 günü sona ermişti. Sonuç bildirgesinde, "Kudüs, Filistin devletinin ebedi başkentidir." vurgusu yapılmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Endonezya Üniversitesi Dekanı Dr. Muhammed Lütfi, Uluslararası Beyt'ül Makdis Derneği Genel Sekreteri Dr. Muhammed el Adluni de toplantıya ilişkin İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının önemin değinen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Bu toplantı, İslam âleminde Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili yeniden bir farkındalık oluşturarak birlik ve beraberliğimizin gelişmesine vesile olacak. Kudüs'ün, israilin başkenti olarak ilan edilmesine karşı Müslümanların güzel bir tepkisi olacak. Yapılan toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Toplantıya 25 ülkeden katılan ilim adamları ve İslam âlimlerine de teşekkür ediyoruz." dedi.

Toplantının kendileri ve tüm Müslümanlar için önemli olduğunu vurgulayan Endonezya Üniversitesi Dekanı Dr. Lütfi ise İslam aleminin şu anda Filistin'de yeni bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Filistin topraklarını siyonistlerin işgali altında olduğunu hatırlatan Lütfi, Trump'ın Amerika konsolosluğunun Kudüs'e taşınmasındaki niyetinin karışıklık çıkarmak olduğunu ve Müslümanlar olarak Trump'ın bu kararına hep beraber karşı durulması gerektiğini ifade etti.

"Kudüs İslam ülkelerinin başkentidir ve bu şekilde de kalacaktır"

Beyt'ül Makdis Derneği Genel Sekreteri el Adluni ise şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu buluşma, Filistin için önemli bir buluşmadır. Trump'ın ABD konsolosluğunu Kudüs'e taşınması kararını açıklaması ve sanki Kudüs'ün, siyonizmin ebedi başkentiymiş gibi ilan etmesi bu sempozyumun gerçekleştirilmesine sebep oldu. Türkiye Hükümeti ve Diyanet İşleri Başkanlığının organize ettiği bu toplantı, Arap ve İslam ülkelerinden bir çok kişinin iştirakiyle gerçekleştirilmiştir. Türkiye bu konudaki duruşunu ve bu görüşlerindeki sürekliliğini ve Kudüs'ün Filistin halkının ve tüm İslam ümmetinin başkenti olduğunu belirtmiştir."

Sempozyumda elle tutulur görüşler belirtildiği, Filistin halkına destek ve yardımların ele alındığını belirten Adluni, "Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir ve oraya dokunmak da mümkün değildir. Kudüs Arapların ve bütün İslam ülkelerinin başkentidir ve bu şekilde de kalacaktır inşallah." dedi. (Nizamettin Aşkin- İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir