• DOLAR 32.536
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2493.286
  • ...
SON DAKİKA
Çocuklara ağız ve diş sağlığı anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Belediyesi tarafından yapılarak hizmete sunulan bilgi evlerinde çocuklara yönelik sağlık taraması ile ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme yapıldı.

Muş Belediyesi ile Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği program çerçevesinde Muratpaşa Mahallesi Bilgi Evinde bulunan yaklaşık 100 çocuğa ağız ve diş sağlığı konusunda gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Dr. Dilara Sena Alar, çocukları dişlerini fırçalamaya teşvik etmek için böyle bir çalışma yaptıklarını söyleyerek, "Sağlıklı Hayat Merkezinden buraya geldik. Bizim bünyemizde özellikle koruyucu hekimlik daha önemlidir. Bundan dolayı çocukların dişlerinde henüz çürük başlamadan onlara ulaşmak ve gerek beslenme gerekse de fırçalamak konusunda onları bilgilendirmek amacıyla buraya geldik. Bu amaçla Sağlık Bakanlığın tarafından gönderilen ağız bakım setini onlara hediye ediyoruz. Bunun içinde diş fırçası, diş macunu ve çanta var. Burada diş fırçalamayı teşvik etmeyi hedefliyoruz. Biz arkadaşlarımızla onların dikkatini çekecek videolar ve sohbet havası içerisinde bu bilgileri vermeye çalışıyoruz. Okullarımızdaki çalışmalarımızdan sonra bu tür Bilgi Evlerinde bilgilendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dün Sunay Mahallesi'nde bulunan Şehit Murat Yılmaz Bilgi Evinde 120 öğrenciye ulaştık. Yine burada da yaklaşık 100 öğrenciye ulaşabildik." şeklinde konuştu.

Çocuklardan Abdullah Karadağ ise "Bugün burada nasıl dişlerimizi fırçalamamız gerektiğini bize öğrettiler. Bize diş fırçası ile diş macunu verdiler. Hepsine teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra Bilgi Evinde çocukları ziyarete gelen Muş Belediye Başkanı Feyat Asya da Bilgi Evlerinin dini, sosyal ve kültürel bilgi yuvaları olduğunu ve bugün de çocuklara yönelik ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirmelerin yapıldığını söyledi.

Asya, "Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde sağlıklı diş taraması projesi kapsamında yapılan diş taraması çalışmaları bilgi evlerimizde de yapılıyor. Bugün de Muratpaşa Mahallesi'nde bulunan Müştak Baba bilgi evinde 2 diş hekimi kardeşimizin önceliğinde hem dişlerin nasıl sağlıklı bakımı yapılacağını ve dişlerin nasıl fırçalanacağı konusunda bilgilendirme yapıyorlar. Öte yandan çocuklara diş fırçası ile diş macunu hediye ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Asya tarafından çocuklara diş fırçası, diş macunu ve çanta hediye edildi. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir