• DOLAR 32.57
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2423.18
  • ...
Silopi'ye kadın doğum ve çocuk hastanesi yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak Silopi'ye gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Silopi'ye kadın doğum ve çocuk hastanesi yapılacağını söyledi.

Cizre ilçesindeki temaslarının ardından Silopi ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'a, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ve AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan eşlik etti. Işık'ı, Silopi Kaymakamı Savaş Konak ve AK Parti ilçe başkanı Fatih Bilen karşıladı.

Başbakan Yardımcısı Işık ve beraberindeki heyet, TOKİ'nin Başak Mahallesi'nde yaptığı konutları inceledi. Burada vatandaşlarla bir süre sohbet eden Işık, ardından Cuma namazını kılmak üzere Merkez Camii'ne geçti.

Cuma namazının ardından Başbakan Yardımcısı Işık'ın yanına gelen Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastası olan Hanım Bilgeç'in (17) babası Abdulkerim Bilgeç ve arkadaşları, Sağlık Bakanlığından tedavi desteğinde bulunma istekleri üzerine Işık, kendilerini yardımcı olacaklarını dile getirerek, baba Abdulkerim Bilgeç'ten iletişim numarası aldı.

Çarşı Merkez Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından esnaf ziyareti yapan Işık, esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Esnaf ziyaretleri devam ederken esnaflardan biri de ilçede sağlık sorunun olduğunu ifade etmesi üzerine Işık, bu yıl içerisinde 55 bin sağlık personeli alımı olacağını ifade ederek, ''Silopi'ye kadın doğum ve çocuk hastanesi ve bir de ağız ve diş sağlığı hastanesinin temelleri için bu yıl içerisinde çalışmalara başlanılacak.'' dedi.

Yapılan esnaf ziyaretlerinin ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere helikopterle Şırnak'a geçti. (Ahmet Uçar - İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir