• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
İşitme Engelliler İçin Vaaz ve Hutbe
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kepez Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle işitme engelli vatandaşların dini hizmetlerden yararlanması amacıyla çalışma başlatıldı. İmzalanan protokol kapsamında Kepez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu`ndan iki öğretmen, vaaz ve cuma hutbelerini işaret diliyle anlatması için görevlendirildi. Çalışmanın pilot uygulaması, Dokuma bölgesindeki Süleymaniye ve Yeni Mahalle`deki Hacı Hüseyin Alanyalılar camilerinde başladı.

Hacı Hüseyin Alanyalılar Camisi`nde cuma namazında İmam Abdurrahman Sami Tezcan`ın zararlı alışkanlıklarla ilgili verdiği hutbe, Kepez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Öğretmeni Mustafa Sulubulut tarafından işaret diline çevrildi.

Projenin hayata geçmesine destek veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı yazılı açıklamada, güzel bir işbirliğiyle işitme engelli vatandaşların cuma hutbeleri ve vaazları dinleyememe problemlerini ortadan kaldırdıklarını vurguladı.

İşitme engellilerin daha önce camilerde cuma namazlarında hutbe ve vaazları dinleyemediğini, sadece namazlarını kılıp gittiklerini ifade eden Tütüncü, başlatılan uygulamayla işitme engelli vatandaşların da artık vaaz ve hutbeyi anlayabileceklerini kaydetti.


AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir