• DOLAR 32.454
  • EURO 34.515
  • ALTIN 2474.638
  • ...
Ağrı'da hayatını kaybeden asker son yolculuğuna uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde askerlik görevini yaparken PKK'liler ile girdiği çatışmada hayatını kaybeden Piyade Onbaşı Ali Aydar, memleketi Şanlıurfa'nın Harran ilçesine bağlı Derimli Mahallesi mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Dün Ağrı Dağı kırsalında PKK'liler ile girdiği çatışmada ağır yaralanan Aydar, kaldırıldığı Ağrı Doğubeyazıt Devlet Hastanesindeyapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Askeri uçakla Şanlıurfa'ya getirilen Aydar'ın cenazesini, havalimanında Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, askeri ve sivil erkan ile ailesi karışladı.

Defin töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, hayatını kaybeden askerin ailesine başsağlığı dileyerek, "Bugün burada, Peygamberler şehrinde, Hz. Şuayb'ın şehrinde ebediyete ve peygamberlerin şahı olan Muhammed Aleyhisselama komşu olmak üzere bir evladımızı daha yolcu etmek için bir aradayız. Kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Acılarını, ızdıraplarını paylaşıyoruz." dedi.

Erin, sözlerine şöyle devam etti:  "Asırlardır sayısı yüzbinlere, milyonlara varan aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatan toprağının parçalanmasına göz dikmiş olan çetelere ve esasında bunları maşa olarak kullanan ağa babalarına buradan, Harran'dan bir kez daha sesleniyoruz. Bedel vermek gerekiyorsa, bedel vermeye devam edeceğiz. Ama bu kutsal emanetin bir karışını bile zalimlere, hainlere, haçlılara ve onlara uşaklık edenlere çiğnetmeyeceğiz. Gayret ve sabırla, şehidimizi bir an önce Peygamberimizin komşuluğuna uğurlamak bizim boynumuzun borcudur. Büyük bir acı ve ızdırap yaşayan ailesine düşen son görev, bu olsa gerek. Metanetinizi koruyarak, şehidimizin ve Peygamberimizin şefaatine nail olmayı umarak, dua ederek, tekbir getirerek şehidimizi şanına ve makamına layık şekilde uğurlamak bizim vazifemizdir."

Konuşmaların ardından İl Müftüsü İhsan Açık'ın yaptığı dua ve kılınan cenaze namazının ardından Aydar'ın cenazesi defnedildi.

Hayatını kaybeden Piyade Onbaşı Ali Aydar, 20 Ağustos 1997 doğumlu ve evli olduğu öğrenildi. (İLKHA)  















Bu haberler de ilginizi çekebilir