• DOLAR 32.563
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2430.168
  • ...
"Amerika'nın Ortadoğu'daki insanları kaosla karşı karşıya bıraktığını biliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından "Kanaat Önderleriyle Buluşması" özel bir otelde toplantı yapıldı. Toplantıya telekonferans ile katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, müttefikleri oldukları Amerika'nın Ortadoğu coğrafyasında bugüne kadar barışı tesis ettirmediği, tam tersi oradaki insanları kaosla karşı karşıya bıraktığını herkesin bildiğini ifade etti.

Toplantıya; Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Başsavcı Kamil Erkut Güre, İl Müftüsü Burhan İşliyen, kurum müdürleri ile kanaat önderleri katıldı.

Toplantıya telekonferans ile katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önemli bir zaman diliminde olduklarını dile getirdi. 

Soylu, "Dağın tepesinde doğru tırmandığımız şu anda o tepenin en mutena yerinde olduğumuz bir noktadır. İşte olduğumuz bu noktada yapılması gereken tam da bizim son 16 yıldır örgütlendiğimiz bu kuvvetle yolumuz devam etmektedir. Elbette ki maalesef yıllardan beri müttefik olduğumuz Amerika başta olmak üzere yaptıklarını aslında bu yaptıklarıyla beraber Ortadoğu coğrafyasında bugüne kadar barışı tesis ettirmedi, tam tersi oradaki insanları kaosla karşı karşıya bıraktığını hepimiz biliyoruz. 3 milyon 500 bin insan oradan buraya geldi. Bir buçuk milyon insan Lübnan'a iki katı Ürdün'e gitti. Müttefikimiz olan Amerika bu oraya giden insanlarla ilgili bugüne kadar tek bir söz söylemdi.  Tek bir adım atmadı. Onların kendi evlerine gitmeleri en tabi haklarıdır." dedi.

"Terör örgütlerin bu memlekete herhangi bir faydası olmadı" diyen Soylu, "Kardeşi kardeşe düşürdü. Ekonomik olarak bizi zarara ve zafiyete düşürdü.  Bizi bir birimize tedbirli bakmaya itti. Ve en önemlisi orada yaşayan çocuklarımızın yarınlara ait ümitlerini yok etti. Bunun hesabı öteki dünyada bizden sorulur. Ben şahsen bu hesabın korkusu içerisindeyim." ifadelerini kullandı. 

Diyarbakır Valisine teşekkür eden Soylu, çok iyi bir zamanda böyle bir toplantı yaptığını belirterek, " Biz sınırlarımızdaki terörizmden uzaklaşmalıyız. Böyle bir şey kabul edilmemiz mümkün değildir. Orada insanı iterek atarak bir başka tarafa yollayarak oralara konmak bizim medeniyetimizin bize bıraktığı bir emanet değildir. Biz komşuluk hukukunu bilen bir anlayış içerisindeyiz." dedi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da şunları kaydetti:

"Türkiye'nin sınırları dışında kendi temel değerlerini taşıyan onlara sahip çıkan ve büyük bir medeniye geçmişi ulaştıran bir anlayışı temsil etmektedir. İnsanların dökülen kanların acıların gözyaşlarının karşısında duyarsız kalan insanlığın vicdanı olmak ve bu vicdanla bu değerli taşımak durumdadır. Hemen yanı başımızda yaşanan acılar ve ortaya konulan yıkımlar karşısında maddi ve manevi bu noktada kendisi enöte de sorun olmaktadır. Bugün dünyanın en zengin devleti değiliz bilin ki gönlü en zengin imanı ve insanlığı en güçlü bir milletiz."

Toplantı basına kapalı olarak devam etti. (Emrah Deniz-İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir