• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Belediye başkanından otobüs kazasıyla ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Üsküdar'da Ataşehir- Kadıköy seferini yapan halk otobüsü durağa daldı. 2'si kadın 3 kişi hayatını kaybetti. 13 numaralı Ataşehir-Kadıköy hattında çalışan 34 VN 7071 plaka numaralı Özel Halk Otobüsünün dün itibariyle hizmete başlamış yeni nesil bir araç olduğu belirlendi. Sürücüler ifadeleri alınmak üzere karakola götürülürken, kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

Dr. Eyüp Aksoy Caddesi üzerinde seyir halindeki 34 VN 7071 plakalı özel halk otobüsü, durağa yaklaştığı sırada 34 TP 7072 plakalı İETT otobüsüyle çarpıştıktan sonra kontrolden çıkıp, otobüs durağında bekleyenlere çarptı.

KAZA ANI OTOBÜS KAMERASINDA!

3 kişinin öldüğü feci kaza, otobüsün kamerasına yansıdı. Görüntülerde, otobüsün durakta bekleyen yolcuların arasına nasıl daldığı görülüyor.

Kazanın ardından, yaklaşık 3 saat trafiğe tek yönlü kapanan yol, trafiğe açıldı. Belediye ekipleri de yaptıkları çalışmayla kazanın izlerini silmeye başladı.

"GEREĞİ YAPILACAK"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar'da 3 kişinin yaşamını yitirdiği halk otobüsü kazasıyla ilgili, "Özel Halk Otobüsleriyle ilgili sorunun kalıcı olarak çözülmesi için çalışmalar yaptığımızı beyan etmek isterim. Kazayla ilgili tüm detayları incelediğimden ve gereğinin yapılacağından İstanbullular emin olsunlar." açıklaması yaptı.

Açıklamasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah`tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyen Uysal, şunları kaydetti:

"Kazada yaralanan iki vatandaşımız ayakta tedavi ile taburcu olurken, iki yaralı vatandaşımız ile ekiplerimiz hastanede ilgilenmektedir. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu vesile ile Özel Halk Otobüsleriyle ilgili sorunun kalıcı olarak çözülmesi için çalışmalar yaptığımızı da beyan etmek isterim. Hepimizi üzen kaza ile ilgili tüm detayları incelediğimden ve gereğinin yapılacağından İstanbullular emin olsunlar."

BELEDİYE EKİPLERİNİN ÇALIŞMASI

Özel halk otobüsünün çarptığı İETT otobüsü garaja götürüldü. Belediye ekipleri de kazanın izlerini silmeye başladı. Ekipler, önce cam ve otobüsün kırılan parçalarını süpürdü sonra da yolu ve kaldırımı tazyikli su ile yıkadı. Ağır hasar alan durağın etrafına bir şerit çekilirken, yolun trafiğe açılmasıyla otobüs bekleyen vatandaşlar durağın hemen yanındaki boş alanda bekledi.

OTOBÜS BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ İÇİN BEKLETİLİYOR

Öte yandan kazaya sebep olan otobüs ise bilirkişi incelemesi için bekletiliyor. İncelemenin ardından otobüs de çekici ile olay yerinden götürülecek.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Durakta bekleyen yolculardan Aygül Erdoğan, Mustafa Erdoğan ve Perihan Çelik yaşamını yitirdi, yaralılar da çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle Dr. Eyüp Aksoy Caddesi, Üsküdar istikametine kapatıldı. Feci kazada ölenlerin cenazeleri, savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasını tamamlamasının ardından  Adlı Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir