• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
Öğretmenler sömestr tatilini sınıfları boyayarak geçiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan İpekyolu İlk ve Ortaokulunun öğretmenleri, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının sömestr tatilini sınıfları boyayarak geçiriyorlar.

Tatilde memleketlerine gitmeyen öğretmenler, okullarında tadilata ihtiyaç duyan sınıfların onarımını yaparak, kendi imkânlarıyla aldıkları malzemelerle boyama işlerini gerçekleştiriyorlar.

Okulun İngilizce öğretmeni Mustafa Koruk, tatil sona ermeden önce sınıfları tamamen bitirmek için çalıştıklarını belirtti.

Amaçlarının, öğrencilere daha düzgün ve temiz bir ortamda eğitim sunmak olduğunu bildiren Koruk, "Sınıflarımızı kendi imkânlarımız dâhilinde boyamaya çalışıyoruz. Bunu kendi imkânlarımızla tatile gitmeden önce yapalım dedik. Eğer ki tatile gidersek hazır olmayacak. Biz de tatile gitmeyerek, ikinci dönemin başına kadar bunu bitirmek istedik. Asıl amacımız çocuklarımıza daha düzgün bir ortamda eğitim sunabilmektir." dedi.

Boyama işini zevkle yaptıklarını dile getiren öğretmenlerden Ahmet Çelebi, şunları söyledi: "Okulun İngilizce öğretmenlerindenim. Çocuklarımızın daha iyi ortamda ve daha iyi koşullarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla elimizden geldiğince kendi imkânlarımızla sınıflarımızı yeniliyoruz. Daha iyi yerlere gelebilmeleri için çocuklarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. İşimizi zevkle yapıyoruz. Çünkü çocuklarımız faydalanacak bunlardan. Biz belki seneye buradan gideceğiz ama Silopi'deki çocuklarımız daha uzun yıllar bunlardan istifade etmeye çalışacak."

Silopili bir öğretmen olarak, başka şehirlerden ilçeye atanan bu öğretmenlere teşekkür eden Semire Coşkun ise "Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bizler onları iyi yetiştirirsek ileride ülkemize faydalı bireyler yetiştirmiş oluruz. Bu hususta bu işi severek yapıyoruz. Silopili bir öğretmen olarak, şehir dışından ilçemize atanan bu fedakâr öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (Ahmet Uçar - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir