• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...
Bölge Alimleri Resim ve Tanıtım Sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Bilgi ve Erdem Öğrenci Platformu tarafından İlahiyat Fakültesinde bölgenin tanınmış 16 alimin resim ve tanıtım sergisi açıldı.

 

Açılan sergide, Bediüzzaman, Malayé Ciziri, Ahmede Xane ve Şeyh Alauddini Xaznewi gibi bölgenin tanınmış alimlerinin fotoğrafları sergileniyor.

 

Sergide ayrıca fotoğraflarla birlikte alimlerin biyografisi yer alıyor. Açılan sergi önümüzdeki iki gün boyunca öğrenciler tarafından ziyaret edilebilecek.
Sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan platform yetkilileri, kültürel yozlaşmanın her tarafı kuşattığı bu zamanda, kendi değerlerini yeniden canlandırmanın bölge alimlerini tanımaktan geçtiğini ifade ettileri. İslami ilim ve kültürün öğretildiği İlahiyat camiasında bile bölge alimlerini tanıma noktasında ciddi eksiklilerin olduğunu dikkat çeken platform yetkilileri, bu sergi, bir nebze de olsun onları tanıtmayı ve tozlanmış değerlerimizin tozunu almak adına yapılan bir çalışma olduğunu ifade ettiler.

 

Yapılan sergi kendi alanında özgün bir çalışma olması sebebiyle İlahiyat Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından büyük bir beğeni kazandı. (Veysi Çetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir