• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
"Bu tür işbirliklerine bölge olarak çok ihtiyacımız var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'a gelerek Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva'yı ziyaret eden Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, 'Kardeş Oda' projesi kapsamında girişimlerinin devam ettiğini ve bu kapsamda bölgenin en güçlü odalarının başında gelen Van TSO ile bu konuyu değerlendirmek için bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yapılan görüşmeye Van TSO Meclis Başkan Yardımcısı Bülent Harman ve Meclis Üyesi Yusuf Konak'ta katıldı. Görüşmede bölgenin iki güçlü odasının işbirliği ele alındı.

Ziyarette bir değerlendirmede bulunan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ile TOBB çatısı altında ve bölge istişare toplantılarında her zaman bir araya gelerek bölgenin müşterek sorunlarının çözümün görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Bölgemizin sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümü ile birlikte üyelerimizin de ticaretlerini geliştirme ve işbirliklerini artırma noktasında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir takım programlar  ve ziyaretler yapıyoruz. Kardeş Oda protokollerini artırmak istiyoruz. Van Ticaret ve Sanayi Odamız bölgemizdeki en güçlü odalardan biridir. Her iki oda da TOBB akreditasyon sisteminde yer almakta ve bu sistemin öngördüğü şekilde odalarla işbirliklerinin artırılmasını arzu etmektedir. Sayın Başkanımızla bu konuları ve genel anlamda ülkemizin ve bölgemizin içinde bulunduğu gündemle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Son derece yararlı bir ziyaret oldu. Sayın Başkanımıza gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

"İşbirliğinin artırılmasını önemsiyoruz"

 Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva da, Alan'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın İdris Alan'ı bugün Odamızda ağırlamaktan çok büyük bir mutluluk duyduk. Bu tür ziyaretlere ve işbirliklerine bölge olarak çok ihtiyacımız var. Elazığ ve Van arasındaki müşterek projeler ve işbirliği her iki ilin ticari ve ekonomisini olumlu yönde etkileyecektir. Bu hususta Kardeş Oda statüsünde her türlü işbirliğine hazırız. Zaten Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi TOBB öncülüğünde özellikle bölge sorunlarının tespiti noktasında sürekli işbirliği içindeyiz. Bu anlamda Kardeş Oda protokolü kapsamında çok daha etkili faaliyetler ve projeler yürütebileceğimize inanıyorum. Bu konuda teknik olarak ne yapılabilir hususunda ilgili birimlerimiz gerekli çalışmaları yapacaklardır." şeklinde konuştu. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir