• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
"Camilerimizi yakanlar ile Kilis`te camiye bomba atanlar aynı zihniyettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Suriye'nin Afrin ilçesinden PKK tarafından Kilis'teki bir camiye atılan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı roketli saldırıya tepki gösterdi.

Ahirete inanmayan ve Allah'a iman etmeyen kimselerin her fırsatta İslam'ın sembolü olan camileri yıkmak için çaba içerisinde olduklarına dikkat çeken Erhan, bu insanların gerçek yüzlerinin halka gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Camilerin Kâbe'nin birer şubesi olduğunu belirten Erhan, "Camilerimiz Allah'a ibadetin, ibadet için yapılmış olan mekânlardır, kutsal yerlerdir. Bizler, özellikle ecdadımız herhangi bir yer fethedildiği zaman hemen oraya dinimizin, inancımızın sembolü olan camileri inşa etmişiz. Cami merkezli bir hayat kurmuşuz. Cami merkezlidir bizim şehirlerimize bakıldığı zaman. Bütün bunlar inancın bir belirtisi ve göstergesi olarak bu camilerin inşa edilir. Bizim için en büyük kutsal mekânlardır." dedi.

"Camileri tarumar etmek İslam'a karşı gelmenin en bariz özelliğidir"

Bu mekânlara karşı olmanın dine karşı olmak olduğunu ifade eden Erhan, "Hele hele camileri tarumar etmek, bunların üzerine bombalar yağdırmak, içindeki ibadet eden insanlarla beraber yok etmek için buralara bomba yağdırma bu dine, İslam'a, imana, Allah inancına karşı gelmenin en bariz özellikleridir. Dün kendi ülkemizin içerisinde Müslüman beldelerde ve yörelerde şehirlerde camileri yakmak için uğraşanlar, aynı inançsızlığın bir göstergesi olarak bugün Kilis'te bir başka camimize bomba atarak hangi zihniyetin ürünü olduklarını da bize göstermişlerdir." diye konuştu.

"Camileri bombalayanlardan daha vahşi kimseler düşünülemez"

Camileri ancak Allah'a iman eden ve ahiret gününe inanan kimselerin imar ettiklerine işaret eden Erhan, "Tersinden baktığımız zaman; ahirete inanmayan ve Allah'a iman etmeyen kimseler de onları yıkmak için çaba, gayret içerisinde olan kimselerdir. Bu kimselere karşı da hakikaten ülke olarak, memleket olarak birlik, bütünlük içerisinde bunların gerçek yüzlerini de bizim insanlarımıza göstermemiz gerekiyor. Camileri bombalayan, içindeki ibadet eden masum insanları öldüren insanlardan daha vahşi bir şey dünyada düşünmemiz asla mümkün değildir. İşte bu cinayet şebekelerini, bu vahşi düşünce sahiplerini de bizim insanlara aktarmamız ve ülke içinde de birlik, beraberlik içerisinde bunlara karşı olduğumuzu da her zaman göstermemiz gerekir." ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir