• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2420.312
  • ...
Hamas`tan ABD`ye Heniyye cevabı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak, Amerikan yönetiminin Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye'yi sözde terör listesine almasının haksız ve zalim bir karar olduğunu söyledi.

Hamas'ın kararı reddettiğini ve kınadığını belirten Er-Reşak, kararın Amerikan yönetiminin Filistin konusunda uyguladığı çifte standart politikasını bir kez daha kanıtladığını ifade etti.

Er-Reşak, Heniyye'nin sözde terör listesine alınmasının açıkça işgal rejimi yanlısı bir tavır olduğunu, işgalcilerin Filistin halkına topraklarına ve kutsal mekanlarına yönelik terörüne hizmet ettiğini bildirdi.

Kararın Filistin halkını ve liderlerini haklı mücadelelerinden alıkoyamayacağını belirten Er-Reşak, Arap ve İslam ülkelerinden Amerikan yönetiminin Heniyye'yle ilgili kararını reddetmelerini istedi.

ABD Hazine Bakanlığı dün akşam internet sitesinde yayınladığı kararla Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye'yi sözde yabancı teröristler listesine aldı.

Heniyye'nin eklenmesiyle listedeki Filistinli lider sayısının sekize yükseldiği ve diğerlerinin Hamas'tan Yahya Es-Sinvar, Ruhi Müştehi, Fethi Hammad, Muhammed Ed-Dayf, Ahmed El-Ğandur ile İslami Cihad'dan Ramazan Şellah ve Ziyad En-Nehhale olduğu bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir