• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Süper ay gözlemi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ayın dünyaya en yakın konumuna gelmesiyle oluşan ve süper ay tutulması olarak adlandırılan doğa olayı, dünya ve Türkiye genelinde olduğu gibi son günlerde roketlerin hedefi olan Kilis'te de gözlendi.

Gökyüzünde sıra dışı bir görüntüye sahne olan ve "Süper Ay" olarak adlandırılan bu gökyüzü olayı gerçekleşirken, dünyanın başka yerlerinde ise mavi ve kırmızı (kanlı) ay tutulmaları gerçekleşti.

Türkiye genelinde dolunay şeklinde görülen süper ayı Kilis'te izleyen vatandaşlar, bu anı cep telefonları ile çekerek ölümsüzleştirdi. Bu gökyüzü olayı dünyanın değişik ülkelerinde 152 yıl sonra ilk defa kırmızı ve mavi ay olarak görülürken, Türkiye'de ise bu olay sadece süper ay olarak gerçekleşti.

Süper ay tutulmasıyla ilgili İLKHA'ya bilgi veren Mezopotamya Astronomi Derneği (MAD) Koruyucu Başkanı Astronom Mahmut Tekeş, bu akşam gerçekleşen süper ayın çok güzel bir gökyüzü ziyafeti sunduğunu söyledi.

Tekeş, "Bugün gerçekleşen ay tutulması olayı Türkiye'de gündüz saatlerinde başladığından dolayı mavi ve kırmızı ayı biz göremedik. Biz sadece süper ayı gözlemleyebildik. Mavi ve kırmızı ay ise Rusya ve çevresinde görüldü."dedi.

Süper ayı ilgi ile izleyen Kilisli vatandaşlar, bu gece gökyüzünün çok aydınlık olduğunu ve ayın her zamankinden daha büyük ve güzel olduğunu belirttiler. (İbrahim Koçyiğit, Mehmet Aslan, M. Sait Çelik - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri