• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Boşaltılan askerlik şubesi madde bağımlıların mekanı haline geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir'in Kışla Mahallesi'nde bulunan eski askerlik şubesinin madde bağımlılarının mekanı haline geldiğini belirten vatandaşlar, söz konusu askerlik şubesi için çözüm bulunmasını istediler.

Tarihi dokulara sahip olan askerlik şubesi ilçenin Yenişehir Mahallesi'ne taşınmanın ardından 5-6 aydan bu yana boş kalan askerlik şubesi, esrar ve tinercilerin meskeni haline geldi.

Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri İLKHA mikrofonuna konuşarak, boşaltılan askerlik şubesi nedeniyle çocukları ve ailelerinin güvenliğinin kalmadığını, sürekli madde bağımlılarıyla yüzgöz olmak zorunda kaldıklarını belirttiler.

Madde bağımlılarıyla yaşanan sorunlar nedeniyle defalarca emniyette şikayette bulunduklarını ve belediyeye gittiklerini buna rağmen çözüm bulamadıklarını ifade eden mahalleli, yetkililerden sorunlarının çözülmesini istediler.  

"Pencereler, kapılar ve kablolar yağmalandı"

Askerlik şubesi boşaltıldıktan sonra tarihi mekanın madde kullanıcıların ve hırsızların meskeni haline geldiğini söyleyen mahalle esnafı Fethi Akmeşe, "Askerlik şubesi boşaldıktan sonra esrarcılar, tinerciler, uyuşturucu kullananlar ve hırsızlar girmeye başladılar. Bizler kapıya kilit vurduk ama gelip kırıyorlar. Bizler bu konuyu buradaki bütün yetkililere bildirdik fakat kimse müdahale etmedi. En son mahallemizde konuyla ilgili imza topladık. Mahalle sakinleri olarak rahatsız oluyoruz. Burada herhangi bir olay olduğu zaman müdahale edemiyoruz. Korkuyoruz silahlı geliyorlar. Gecede defineciler geliyorlar içeride bazı yerleri kazmışlar. Çoluk çocuklarımızın başına bir şey geleceğinden korkuyoruz. İçerde bir şey bırakmadılar. Pencereler, kapılar ve kabloları hepsini alıp götürüyorlar. Yazık, günah bu para hepimizin cebinden çıkıyor bizim verdiğimiz vergilerle ödeniyor. Yetkililerden isteğimiz; bizi de burayı da bu sorundan kurtarsınlar. Yıkılmasını istemiyoruz, mahallemiz için bir sağlık ocağı olabilir." ifadelerini kullandı.

"Tarihi mekanın güvenliği sağlansın"

Mahalle sakinlerinden Mehmet Ali Akgül ise "Buradan el ayak çekildikten sonra özellikle akşamları tinerciler geliyor, onlardan sonrada defineciler ve başıboş insanlar geliyorlar. Para değeri olup olmayan ne varsa alıp güttürüp yağmalıyorlar. Birçok sefer müdahale ettik ama bir vatandaş olarak müdahalemiz başarılı olmadı. Özellikle yetkililerden isteğimiz tarihi dokulara sahip olan bu mekân değerlendirip tekrar memlekete kazandırılması için ricada bulunuyoruz. Burası değerlendirilebilir. Park, bahçe, müze ya da sağlık ocağı yapılabilir. Şu an hiçbir şey yapılmasa da güvenliğinin sağlanması için bir bekçi verilebilir. Buranın Tarihi bir dokusu vardır. Mahalle sakinleri olarak yetkililerden isteğimiz buraya bir an önce el atmasını istiyoruz." dedi.

"Yetkililer çare bulsun"

Madde bağımlıları ve alkolikliklerin mekanı haline gelen askerlik şubesinin değerlendirilmesini isteyen mahalle sakinlerinden Mehmet Acet de "Askerlik şubesi 5-6 aydan bu yana buradan taşındı. Şu an boş kalmış, askerlik şubesinin içine tinerciler ve madde bağımlıları giriyor. İçkili insanlar gelip mahalleyi rahatsız ediyorlar. Mahalleli olarak hepimiz rahatsızız. Akşamları içki içiyorlar ve bağırıp çağırıyorlar. Birbirlerine çok kötü küfürler ediyorlar. Bizler, yetkililerin buna bir çare bulup bu mekânı değerlendirmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu. (Sabri Acet-İLKHA)  





























Bu haberler de ilginizi çekebilir