• DOLAR 32.557
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2428.003
  • ...
"Fransa`nın düşüncesi sakat, işgal yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Binali Yıldırım, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile Çankaya Köşkü'ndeki basına kapalı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Afrin operasyonunun işgale dönmemesi gerektiğini söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yanıt verdi.

Yıldırım, "Operasyon işgale dönerse bizim için gerçek bir sorun olur." diyen Macron'a "Fransa'nın düşüncesi sakat, işgal yok. Türkiye'nin katiyen bir işgal mantığı içinde hareket etmediğini bütün dünya biliyor, bilmelidir. Fırat Kalkanı'na bakarsak bunu görürüz." dedi.

Başbakan konuşmasında şunları dile getirdi: "Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyuyoruz. Hedef, Suriye'nin toprak bütünlüğü. Hedefimiz ülkemize yönelik roketli saldırıları bertaraf etmek. Terör örgütü 'Orada burada sivillere zarar veriliyor.' diye kara propaganda yapıyor. Asıl zarar gören sivil vatandaşlarımız. Daha bugün Hatay'da gerçekleşen roketli saldırıda 17 yaşındaki Fatma Avlar isimli vatandaşımız zarar görmüştür. Göründüğü gibi zarar gören siviller bölgedekiler değil Türkiye'deki vatandaşlarımızdır. Bu operasyonun ne kadar haklı temellere dayandığı bir kez daha ortaya çıkmıştır."

Başbakan, roketli saldırıların Türkiye sınırları içerisinden yapıldığına yönelik iddialar için ise "Türkiye'nin içerisinde, Türkiye'deki vatandaşlara roket saldırısı akla ziyan, deli saçması düşüncelerdir. Buna kargalar bile güler." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Kudüs kararı

Görüşmede son aylarda Kudüs'te yaşanan gelişmeleri de ele aldıklarını aktaran Yıldırım, özellikle ABD Başkanı Donald Trump'ın aniden aldığı kararla Kudüs'ü siyonistlerin başkenti kabul etmesi ve buraya ABD Büyükelçiliğini taşıma kararının, bütün dünyada infial oluşturduğunu anımsattı.

Daha sonra İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meseleyi sahiplenmesiyle olağanüstü toplantı yapıldığını hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Sayın Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn da bu toplantıya katıldı. Çok etkileyici bir konuşma da yaptı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Burada alınan karar çerçevesinde Doğu Kudüs Filistin'in başkenti olarak ilan edildi. Akabinde de BM Genel Kurulunda ABD'nin israil ile birlikte yaptığı bu tek taraflı girişim, oylamayla büyük bir çoğunlukla reddedilmiştir. Bir kez daha bir yanlıştan dönme fırsatı bulunmuştur. Ümit ederiz ki israil ve ABD bu konuda yanlış tutumlarında ısrarcı olmazlar ve bölgedeki sorunların üzerine yeni sorunlar üretme gayretine girmiş olmazlar diye düşünüyorum." (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir