• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Çevre Bakanlığı Çine Çayında Yaşanan Kirliliği Takibe Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Ulusal ve yerel ölçekte medyada yer alan, Aydının Çine İlçesi, Çine Çayına kızıl suyun boşaltıldığı ve balık ölümlerinin olduğu yönündeki haberler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın talimatıyla Aydın İl Müdürlüğüne bağlı tam donanımlı denetim ekipleri bölgeye sevk edildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan; İşletmelere Çevre Mevzuatı kapsamında gerekli idari yaptırımların uygulanacağını belirtti. Varan, DSİ 21. Bölge Müdürlüğünce baraj kapakları açılarak çayın debisinde artış sağlandığını söyledi. Çevre ve Şehircilik Aydın İl Müdürü Selahattin Varan sözlerine şöyle devam etti: "25-26.03.2012 tarihlerinde aralıksız olarak, 5 teknik ekip tarafından arazide kirlilik tespiti ve giderilmesi çalışmaları yapılarak, Çine Çayı havzasındaki tüm zeytinyağı fabrikaları denetim altına alınmıştır."

Başlatılan incelemenin üzerine; Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mevcut zeytinyağı tesislerinin çevresel etkilerinin analizi ve yeni kurulacak tesislerin ekolojik ve sosyoekonomik olarak planlanmasına yönelik araştırma niteliğinde bir proje hazırladı. Zeytinyağı tesislerinden kaynaklanabilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan proje çok yakında pilot bölgelerin oluşturulmasıyla birlikte hayata geçirilecek. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir