• DOLAR 32.527
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2488.951
  • ...
Van`da turistlik yerlere öncelikli hizmet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ, sorunların çözümü için belirlenen programlarla yeni hizmetlere imza atıyor. Bilhassa turizm sezonunda büyük ilgi gören bazı yerleşim yerlerinin sorunlarının çözümü için ayrı bir çalışma yürütülüyor.

Gevaş'ın daha önce belde statüsünde olan ancak büyükşehir yasası ile mahalleye dönüştürülen Akdamar Mahallesi'nin sorunları da ele alınarak ayrı bir başlıkta görüşüldü.

Bir süre önce VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'ı makamında ziyaret eden Akdamar Mahallesi Muhtarı ve Gevaş Muhtarlar Derneği Başkanı Nevzat Çalımlı, yaptığı açıklamada, VASKİ'nin Akdamar'ra özel ilgi gösterdiğini ve altyapı sorunlarının bir an önce çözümü için talimat verildiğini belirtti.

Çalımlı, "Gevaş ilçesinde son zamanlarda ciddi çalışmalar oldu. Başta Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ile tüm ekibine ayrı ayrı teşekkür ederim." dedi.

"Bahar aylarında nüfus üç dört kat artıyor"

Bahar ve yaz aylarında turistik bir yerleşim yeri oldukları için nüfuslarının üç dört kat arttığına dikkat çeken Çalımlı, muhtarlarlığını yaptığım Akdamar Belde olarak hizmet veriyordu. Daha evvel dört mahalleydi. Büyükşehir yasası ile birlikte Akdamar Mahallesi oluşturuldu. Mahallemiz yeni altyapı çalışmaları ile yepyeni bir cazibe merkezi haline gelecek. Artık buralar turizme daha çok hizmet etmiş olacak" şeklinde konuştu.

Hisset Mahalle Muhtarı Asım Selvi ise "Daha önceki yıllara nazaran son zamanlarda yapılan VASKİ çalışmalarından dolayı memnunuz. Mahallemde çok sorunlarımız vardı. Allah'a çok şükür şu an hiç bir sorunumuz kalmadı. Bütün bunlar için Valimize, Genel Müdürümüze ve Gevaş VASKİ Şube Müdürü Tevfik Ergenç'e teşekkür ediyoruz." dedi.

"Gevaş'ın su sorunu çözüme kavuşturuldu"

Eyüp Badem isimli vatandaşa da "Uzun zamandır Gevaş ilçesinde yaşıyorum. VASKi'nin çalışmalarından memnunuz. Ufak bir sorun çıksa dahi aradığımızda hemen gelip yapıyorlar. Bu gibi durumlarda sıkıntı yaşamıyoruz. VASKİ çalışanlarına teşekkür ederiz. Son bir iki ayda Gevaş'ın su sorunu çözüme kavuşturuldu. Gevaş ilçemizin su ve kanalizasyon sorununun yüzde 80-90 civarını çözüldü. Son zamanlarda medya ve sosyal paylaşımlarda takip ettiğimiz kadarıyla büyük çalışmalar yaparak güzel hizmetler yapılıyor. Van Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Şimdiye kadar yapılan çalışmalardan memnunuz bundan sonrada böyle gideceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.(İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir