• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...

TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Kamil Biçici, Cazibe Merkezleri Programına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında daha önce açıklanan Cazibe Merkezleri Projesinin bölgede yatırımcılar için bir heyecan uyandırdığını aktaran Biçici, fakat açıklanan programın iş dünyasını tam olarak tatmin edemediğini belirtti.

"Büyük yatırımcılar buraya gelseydi istihdam konusu çözülecekti"

Batman'da ve diğer bölge illerinde yatırımcılara yönelik makine, inşaat, üretim ve diğer alanlarda desteklerin verileceği projede beklenenin olmadığını belirten Biçici, "Resmi Gazete'de yayımlanan bu açıklama açıkçası bizi biraz üzdü. Çünkü bizim büyük yatırımcılarımızdan beklentimiz vardı. Bölgemizde işsizlik fazla, buna karşılık, genç nüfusumuz artı değerimiz. Büyük yatırımcılar buraya gelseydi istihdam konusu çözülecekti. İnşallah bizim de hükümetten beklentimiz, bu cazibe merkezlerine karşı değişik bir paketle iş adamlarımız için yeni bir ekonomik paket, yeni bir iş sahalarını açmasıdır. Ümidimiz, ekonomimizin, devletin de desteğiyle daha iyi noktaya gelmesidir." ifadelerine yer verdi.

"Geçici çözümler sanayici ve iş adamlarımızı kredi kullanımına itmektedir"

Umutlarını kaybetmek istemediklerini vurgulayan Biçici, şunları kaydetti: "Cazibe merkezlerine alternatif oluşturabilecek yeni bir projenin acilen hayata geçirilmesini bekliyoruz. Yeni desteklerde özellikle KOBİ'leri daha da büyütebilecek, onlara can suyu olacak destekler, mevcut üreticiyi destekleyecek, rekabet ortamına adalet getirecek ve kendi işini büyütecek KOBİ'lerimizin önündeki bürokratik engellerin kaldırılmasını bekliyoruz. Hükümetimiz ekonomiyle ilgili kalıcı bir çözümler getirmesi lazımdır. Geçici çözümler sanayici ve iş adamlarımızı kredi kullanımına itmektedir. Kredi kullanımı bir çözüm değildir. Bunun için sanayici ve işadamlarımızın daha çok büyümeleri ve sıkıntı çekmemeleri için kalıcı çözümler elzemdir. İlimiz; İran, Irak ve Suriye'ye yakın bir konumda ve sınır komşularımızla ciddi bir ticaret potansiyelimiz var. Temennimiz, Suriye'deki savaşın bir an önce sona ermesi ve bölgemizin eski ticari olarak hareketli günlerine dönmesidir." (M. Fatih Akgül - İLKHA)