• DOLAR 32.583
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2421.797
  • ...
Köylüler sonraki kış için hazırlık yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'un kırsal kesimlerinde yaşayan köylüler ahırlarda biriken hayvan gübresini dışarıda istifleyerek sonraki kışın yakacağı için hazırlık yapıyorlar.

Köylüler, halk arasında 'Kerme' veya 'Tezek' olarak bilinen ve aynı zamanda köylüler için kışlık yakacak olan hayvanların gübresini ahıra yakın bir yerde istifleyerek, gelecek kış kullanmak üzere bekletiyorlar.

Muş'a bağlı Konukbekler (Anzar) köyü sakinleri ahırında biriken hayvan gübresini istiflemek için bir araya geliyor. Geçen kış aşırı soğuktan dolayı dışarıda yaktıkları ateşle ısınmaya çalıştıklarını söyleyen köylüler bu sene bahar havasında işlerini yaptıklarını belirttiler.

Komşularına yardım edip ahırdan hayvan atıklarını çıkartılarını söyleyen Behçet Alkan, çıkardıkları hayvan atıklarını bir sonraki kış yakmak için hazırladıklarını belirtti.

Alkan, "Biz tezek çıkarmak için komşumuza yardım etmeye geldik. Hayvanların altı kuru kalsın diye bunları çıkarıyoruz. Çıkarmadığımızda hayvanların altı ıslak kalıyor, atıkları hayvanlara yapışıyor. Sonraki kış yakacak olarak kullanmak için dışarıda istifliyoruz. Biz işlerimiz yaptığımızda komşular birbirine yardıma gelir. Geçen sene havalar çok soğuktu. Bizler dışarıda üşümemek için ateş yakıyorduk. Fakat bu senen havalar güzel, üşümüyoruz." şeklinde konuştu.

Komşusuna yardıma gelen gençlerden Mahmut Alataş ise işlerini çabuk bitirmesi için komşusuna yardıma geldiğini söyledi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir