• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Din-Bir-Sen`den HÜDA PAR`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Din-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı İsmet Alca ve beraberindeki heyet, HÜDA PAR Bitlis İl Başkanlığına ziyarette bulundu.

Heyeti, İl Başkanı Celal Gül ve partililer karşıladı. Parti il binasında gerçekleşen ziyarette, Afrin'e yapılan operasyon ve Kudüs'e yönelik siyonist saldırılar konuşuldu.

Kudüs'ün, Müslümanları birleştiren bir unsur olduğunu söyleyen Gül, siyonistlerin işgaline karşı Müslümanların daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

Gül, "Kudüs, Müslümanları birleştiren bir unsurdur. Yıllardır siyonistlerin zulmü altında inlemektedir. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa esaret altında olduğu sürece bölgeye huzur gelmeyecektir. Bundan dolayı İslam Ümmetinin huzuru Kudüs'ün özgürlüğüne bağlıdır. israil terör şebekesi orada bir işgal politikasını sürdürüyor. Filistin topraklarını işgal ediyor, çocukları katlediyor, Filistinli Müslümanlara zulüm ediyor. Dünya, yapılan bu zulme sessiz. İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul'da toplanıp karar aldığı zaman bile, siyonistlerin Filistin'deki saldırıları devam ediyordu. Kudüs için söylemlerle yetinilmemeli, ciddi adımlar atılmalıdır. Doğusuyla, batısıyla o topraklar Filistinlilerindir." dedi.

Afrin'de gerçekleştirilen operasyona da değinen Gül, parti olarak, başından beri Suriye'de kanın akıtılmasından yana olmadıklarını belirterek, "ABD ve siyonist israilin başını çektiği emperyalist ülkelerin Suriye'ye müdahale etmesine zemin oluşturulmamalıydı. Suriye'de akan kanı, komşuları ve kardeşleri olarak Türkiye ve İran başta olmak üzere İslam ülkeleri yöneticilerinin biraraya gelerek hal etmeleri gerekirdi." dedi.

Din-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı İsmet Alca ise Kudüs'ün Müslümanların vazgeçilmezi olduğunu vurgulayarak, Afrin'de ABD'nin zemin bulmasına fırsat verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyaret, karşılıklı iyi temenni dilekleriyle sona erdi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir