• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
Türkiye ve dünya gündemi: 31. 01. 2018
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'na katılacak, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'yi ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan`ı kabul edecek.

2- Başbakan Binali Yıldırım, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'yi resmi törenle karşılayacak, görüşmenin ardından Hariri onuruna öğle yemeği verecek.

- Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'na katılacak.

3- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

4- TSK'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ve yansımaları takip ediliyor.

5- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda, "Yurt Dışında Yaşayan Türkiye Vatandaşı Olan ve Vatandaşlıktan İzinle Çıkmış Kadınların ve Ailelerin Sorunları ve Çözüm Önerileri Konulu Alt Komisyon''un çalışma alanına ilişkin gerçekleştirilen faaliyetler hakkında sunum yapacak.

6- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ankara'da "Şehit Yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni"ne katılacak.

7- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da araç sicil ve tescil işlemlerinin Türkiye Noterler Birliğine Devir Töreni'ne iştirak edecek.

8- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Antalya'da "Türkiye`de ve Dünyada Değerlendirme Sistemlerinin Eğitime Etkisi" programı ile Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi'ne ve Türk Eğitim Derneğinin 90. yıl resepsiyonuna iştirak edecek.

9- TBMM Genel Kurulunda, Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameler görüşülecek.

10- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ankara'da The Green Park Hotel'de Kurumsal Yeniden Yapılanma ve İnsan Kaynakları Yönetimi Teknik Destek Projesi programına katılacak.

11- TÜİK, 2017 yılı dış ticaret ve turizm istatistiklerini açıklayacak.

FETÖ Davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki faaliyetlere ilişkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başyaveri albay Yazıcı, eski alay komutanı albay Barış'ın da aralarında bulunduğu 534 kişinin yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

- Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- FETÖ'nün darbe girişiminde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün kapatılması sırasında çıkan olaylarda 3 kişinin katledilmesi, 49 kişinin de yaralanmasına ilişkin 15 tutuklu sanığın yargılanmasına, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükçekmece Mimar Sinan Spor Salonu'nda devam edilecek.

- Darbe girişimi sırasında aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin katledildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135'i tutuklu 143 sanığın yargılanması Silivri'de sürecek.

- Darbe girişiminde TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin katledilmesi, 50 kişinin yaralanması ile Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması sırasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin dosyaların birleştirilmesi sonrası 131 sanığın yargılandığı dava, Silivri'de devam edecek.

- Konya'da FETÖ'nün çatı yapılanmasına yönelik 195'i tutuklu 486 sanığın yargılandığı davanın görülmesine 9. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir