• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu'nun kıyıları, Bartın ve Sinop çevrelerinin yağmur ve sağanak, Trabzon ve Rize'nin yüksek kesimleri ile Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Ardahan ve Kars çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, batı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Doğu Karadeniz'de beklenen yağışların, akşam saatlerine kadar Rize'nin doğu ilçeleri (Çayeli, Pazar, Hemşin, Ardeşen, Fındıklı ve Çamlıhemşin) ve Artvin'in kuzey ilçelerinde (Arhavi, Borçka, Hopa, Kemalpaşa ve Murgul) kuvvetli (50-85 kg/metrekare) yağmur, 500 metre üzeri rakımlı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden başta Doğu Karadeniz'i iç kesimlere bağlayan kara yollarında yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, heyelan, buzlanma ve don olayı ve benzeri) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi'nde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Bartın ve Sinop çevrelerinin yağmurlu, Kastamonu'nun iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile sabah saatlerinde Orta Karadeniz kıyı kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize'nin doğu ve Artvin'in kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Ardahan ve akşam saatlerinden itibaren Kars çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde don olayı ile birlikte kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Az bulutlu 16°C

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 9°C

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 10°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -1°C

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 11°C

Manisa: Az bulutlu ve açık 16°C

Trabzon: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmurlu, iç ve yüksek kesimler karla karışık yağmur ve kar yağışlı 11°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu 11°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir