• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
Trump, işkence üssünün açık kalmasına onay verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Kongresinde yaptığı ilk "Birliğin Durumu" konuşmasında Donald Trump, Guantanamo'daki işkence üssü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Trump, "Bugün bir sözümü daha tutuyorum. Bakan (James) Mattis'e askeri alıkoyma politikamızı yeniden gözden geçirme ve Guantanamo Körfezindeki tutukevini açık tutma talimatı veren bir başkanlık kararnamesi imzaladım." ifadelerini kullandı.

İslam topraklarında  ABD'nin ihtiyaç duyacağı gücü kullanabilmesi için ABD Kongresinin desteğini de talep eden Trump, dünyanın her yerinde mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

GUANTANAMO'DA 41 TUTUKLU VAR
Önceki Başkan Barack Obama'nın kapatılması için uğraştığı ancak sonuç alamadığı Guantanamo işkence üssünde halihazırda 41 tutuklunun bulunduğu biliniyor.

ABD'nin Küba'nın güneyindeki toprağı Guantanamo Körfezi üssündeki gözaltı ve işkence merkezi, ABD'nin 11 Eylül saldırısının ardından Afganistan'ı işgal etmesini izleyen günlerde açılmıştı.

Ocak 2002'de dönemin ABD Başkanı George W. Bush tarafından açılan gözaltı ve işkence merkezi, 2003 yılında 680 tutukluya ulaşmış, görev süresi içinde Bush 500 civarında tutukluyu göndermişti.

Obama döneminde toplam 197 tutuklunun gönderildiği Guantanamo'dan Trump henüz hiçbir tutukluyu göndermedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir