• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
"10-15-20 Yıldır Cezaevindeler" BU SON 28 ŞUBAT OLSUN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunus Tuğrul - VAN

İslami hizmetleri sebebiyle FETÖ ve 28 Şubat brifing yargısının zulmüne maruz kalan İslami dava mahkumlarının yakınları, mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi çağrısında bulundular. 20 yıla yakın bir süredir yakınlarının cezaevlerinde zulmen tutulduğunu söyleyen aileler, kendileri açısından 28 Şubat zulmünün devam ettiğini söylediler. Yetkililere seslenen mağdur aileler, yaşadıkları mağduriyetin görülmesini ve kendilerine reva görülen zulmün son bulmasını istediler.

"BİZ BU ZULMÜ YAŞIYORUZ VE MAĞDURİYETLERİMİZ BİR TÜRLÜ GİDERİLMİYOR"
Eşi İsmail Balka'nın 18 yıldır cezaevinde tutulduğunu belirten Nurten Balka, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru eşi üzerinden kendilerine reva görülen zulmün hâlâ devam ettiğini söyledi. Balka, “Zulüm bitmiş değil. Biz bu zulmü yaşıyoruz ve mağduriyetlerimiz bir türlü giderilmiyor. Bu zulmün neden bitirilmediğini de anlamış değiliz. Eşim cezaevindeyken evlendik. Cumhurbaşkanının bir konuşmasına şahit oldum. '10-15-20 yıldır cezaevinde haksız yere yatan kardeşlerimiz var.` demişti. Bu açıklamadan sonra bizim içimize su serpildi. O dönem nişanlıydım artık eşim gelecek düğünde beraber olacağız diye düşünmüştüm. Ama mağduriyetler giderilmedi.” ifadelerini kullandı.

“BU SON 28 ŞUBAT OLSUN”
Eşini dünya gözüyle özgür olarak görmeyi temenni ettiklerini söyleyen Balka, “Şu an görüşlerine gidip geliyoruz. Geçtiğimiz günlerde eşimin görüşüne giderken bir trafik kazası geçirdik ve ölümden döndük. Ölümlü dünya, her an ölebiliriz. Ancak bir söz vardır; ‘Keşke dünya gözüyle birbirimizi görebilseydik` diye. Bu mağduriyetler giderilse, eşler, anneler, babalar, evlatlar, kardeşler artık birlerine kavuşsa diye bir umut içerisindeyiz. Buradan yetkililere sesleniyoruz! Yeter artık! Bu son 28 Şubat olsun. Yusufiler özgür kalsın, haksız yere zindanlarda ömürlerini tüketen bu Müslümanların hesabını kimse veremez. Buna sebep olanları Allah`a havale ediyoruz. Ergenekon ve Balyoz ile yargılananların yeniden yargılanmaları oldu ve serbest bırakıldılar. Biz de yeniden bir yargılama istiyoruz. Onlara yargısız infaz yapıldı. Bu kararların iptal edilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.


Nurten Balka

"ZİNDANDA OLAN EŞLERİMİZ ÜZERİNDEN BİZE SÜRGÜN HAYATI YAŞATTILAR"
Eşi Turan Boldağ`ın 18 yıldır cezaevinde tutuklu olduğunu ifade eden Züleyha Boldağ ise bu süre zarfında çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, “Hem kendim hem eşim hem de çocuklarım 18 yıllık süre zarfında çok büyük sıkıntılar yaşadık. Bunu kelimelere dökmeye kalksak söz yetmez. Her anne - baba bilir. Bir kadının yalnız başına çocuklarını büyütmesinin sıkıntılarını. Her ay, bu çocuğu babasını görmesi için ziyarete götürmenin çocuğun psikolojisini nasıl etkilediğini bir düşünün. Yaşadığımız mağduriyetlerin hangi birini dile getireceğimi ben de artık şaşırıyorum. Ancak şu var ki; çok şey yaşadık. Zindanda olan eşlerimiz üzerinden bize sürgün hayatı yaşattılar. Yıllarca Tokat, Ordu gibi farklı farklı cezaevlerini gezdik.” dedi.


Züleyha Boldağ

“HİÇBİR ŞEY ANNE VE BABANIN YERİNİ TUTAMAZ”
Büyük meşakkatlerle, babalarından ayrı 2 çocuk yetiştirdiğini dile getiren Boldağ, çocuklarının oynarken gözlerinin her zaman babalarını aradığını söyledi. Boldağ, “Bir ortama girdiğimizde, çocuklar ‘baba` dedikleri vakit çocuklarım durup gözlerimin içine bakıyorlar. Çünkü bunlar bu sözden mahrumdular. Çocuklarım, hiçbir zaman baba duygusunu doyasıya yaşayamadı. Diğer Yusufi kardeşlerimizin çocukları gibi onlar da mahrum olarak büyüdüler ve şu an gençlik çağına ulaştılar. Çocuklarımızdan hiçbir şeyi esirgemedik ama onların baba özlemini gideremedik. Çünkü hiçbir şey anne ve babanın yerini tutmaz. Buradan Cumhurbaşkanı`na ve eşi Emine Erdoğan`a sesleniyorum! Onlar da anne-babadırlar. Kendilerini bizim yerimize koysunlar, bir saniye çocuklarını göremedikleri zaman ya da çocukları bir rahatsızlık geçirdiği zaman ki durumlarını düşünsünler.” diye konuştu.

"AĞABEYİM ZULÜM OLDUĞU AŞİKÂR OLAN BİR KUMPASA KURBAN EDİLDİ"
Cezaevinde hükümlü bulunan Turan Boldağ`ın kız kardeşi Rukiye Balka ise abisi cezaevindeyken yengesi ve yeğenlerinin yaşadığı mağduriyete bizzat tanık olduğunu söyleyerek, 18 yıldır tutuklu bulunan abisinin, zulüm olduğu aşikâr olan bir kumpasa kurban edildiğini sözlerine ekledi.

“YUSUFİLERİN HAKLARININ İADE EDİLMESİNİN İSTİYORUZ”
Cezaevinde tutuklu bulunan Yusufilerin büyük bir zulme maruz kaldıklarını ve bu zulmün bir an önce son bulması gerektiğini belirten Balka, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim çocuklarımız babalarıyla bir sofrada oturup yemek yiyemediler. Her çocuğun hakkı olan babasının gölgesinde büyüme hakkını bile onlardan aldılar. Biz, Yusufilerin haklarının iade edilmesini istiyoruz ve başka da bir şey istemiyoruz. Cumhurbaşkanı gerek Türkiye`de, gerekse de yurt dışında hep mazlumların lideri, kimsesizlerin sahibi olarak lanse ediliyor. Gönül isterdi ki kendi ülkesindeki mazlumları da görsün ve bu mağduriyetleri gidersin.”

" BİZE BU ZULMÜ REVA GÖRENLERİ ÖMRÜMÜZ BOYUNCA UNUTMAYACAĞIZ "
Yaklaşık 18 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan Yakup Taş`ın ablası Sıdıka Taş ise kardeşinin, hayatının baharında iken iftira ve işkenceler altında zorla imzalatılan ifadeler üzerinden mahkûm ettirildiğini belirterek, "Bile bile bu zulmü bize reva görenlerin yaptıkları zulüm başlarına geldi. Bize bu zulmü reva görenleri ömrümüz boyunca unutmayacağız. Onları Allah'a havale ediyoruz." dedi.

"ALLAH`TAN ÜMİT KESİLMEZ AMA…"
Kardeşinin 19 yaşındayken cezaevine girdiğini belirten Taş, “Yıllar önce Cumhurbaşkanımızın da mağdur edilip zindana atıldığını biliyoruz. Halimizden anlayıp bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Şu an ki hükümet yönetime geldiği günden beri adalet beklentisi içerisindeyiz, ama ne yazık ki hep hayal kırıklığına uğradık. Allah`tan ümit kesilmez ama bu gidişata baktığımızda en ufak bir beklentimiz dahi kalmıyor.” dedi.

“BU MAĞDURİYETE NEDEN OLAN SAVCI VE HÂKİMLER AYNI ŞEKİLDE CEZA EVİNDELER“
Kardeşi Mikail Gültepe`nin 28 Şubat ve FETÖ yargısının insafsız uygulamalarının kurbanı edildiğini ve 18 yıldır cezaevinde tutulduğunu ifade eden Nurhayat Gültepe, bir Yusufi ailesi olarak yaşadıkları zulmü ifade etmelerinin çok zor olduğunu söyledi. Gültepe; “Mağduriyetlerimizi nasıl ifade edebilirim ki; bunlar, sözlerle ifade edilecek gibi değil. Dile kolay 18 yıldır hep sürgünlerde, hep zindanlarda, ailelerinden uzak, çocuklarından uzak apaçık bir zulme kurban edilmiş insanlarız. En acı durum ise annem, kardeşimin özlemiyle kavrularak hakkın rahmetine kavuştu. Son nefesinde evladını görmek bile nasip olmadı." ifadelerini kullandı.


Nurhayat Gültepe

"BU ZULÜMLER BİLİNDİĞİ HALDE NEDEN MAĞDURİYETLER SON BULMUYOR?"
Kendilerine bu zulmü reva görenlerin de bugün aynı akıbeti yaşadıklarını ve cezaevlerini doldurduklarını ifade eden Gültepe, reva görülen zulmün faillerinin ortaya çıkmasına rağmen kendilerine yönelik haksızlığın son bulmamasının ise anlaşılır olmadığını söyledi. Gültepe, "Mahkûm edilen kardeşimin ailesi olarak bizler de bu süreçte çok büyük zorluklar yaşadık. Yıllarca, bir ilden diğerine sürgün edilen kardeşimin peşinden bizler de adeta sürgün edildik. 28 Şubat mağdurları diyoruz, FETÖ mağdurları diyoruz, bu zulümler bilindiği halde neden mağduriyetler son bulmuyor? Neden bir çözüm bulunamıyor? Şeklinde konuştu.

“SUÇLU OLAN İNSANLAR İÇİN AF VARDIR“
Affın suçlu insanlara verildiğini, 28 Şubat mağdurları ile FETÖ yargısı mağdurlarının ise af değil yeniden yargılanma talep ettiklerini belirten Gültepe, "Biz hükümetten af istemiyoruz, yeniden yargılama talep ediyoruz. Çünkü suçlu olan insanlar af talebinde bulunurlar. Canı gönülden inanıyoruz ki bunlar suçsuzdurlar. Bir Yusufi ailesi olarak bu dosyaların yeniden açılmasını ve yeni bir yargılama ile reva görülen zulmün son bulmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir