• DOLAR 32.501
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2502.252
  • ...
Kilisliler Burseya Dağı`nın alınmasına sevindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin Afrin bölgesinden PKK tarafından Kilis'e atılan roket mermilerinin ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanması halk arasında korku ve tedirginliğe neden olurken Barşah (Burseya) Dağı'nın TSK ile ÖSO tarafından ele geçirilmesiyle şehir merkezine roketlerin isabet etmemesini uman halk dağın alınmasını sevinçle karşıladı.

Suriye'de yaşanan gelişmelerden en çok zarar gören Kilis halkının olduğunu belirten esnaf, Burseya Dağ'nın ele geçirilmesiyle şehir merkezine roketlerin isabet etmemesi can ve mal kaybının önüne geçileceğini umuyor.

Son günlerde Kilis'e düşen roketlerin kent merkezinin dışında buluna zeytin tarlalarına isabet ettiğini ifade eden esnaf, yavaş yavaş işlerinin de açılmasını bekliyorlar.

Kilis'te 50 yıldır esnaf olan Ali Altunöz,"Çok zamandan beri yapılacak bir şeydi. Elhamdülillah yapıldı çok şehidimiz olmadı. Bundan dolayı çok sevinçliyiz çok mutluyuz. İnşallah bundan sonrada PKK, YPG ve DEAŞ derslerini almış olurlar. Ülkemize hainlik yapanların başına bunlar gelecek. İnşallah bundan sonra çok güzel olur." dedi.

Altınöz, "Kilisimizin esnafının işleri çok durgundur. Siftah yapmadan kapı kapatıp giden esnafımız var. Evine ekmek götürmekte çok zorlanıyorlar. İnşallah bundan böyle iyi olur. Büyüklerimizde memleketimiz için bir şeyler yaparlar. İşlerimizin önü açılır. İnşallah bundan sonra Kilisimize roket düşmez. Namaza gidecektim 4 dakikayla kaybettim. Cami, ev ve hiçbir şey dinlemiyorlar rastgele nereye denk gelirse vuruyorlar. Mahsum çocuklarımız, ailelerimiz perişan oluyorlar. Umudumuz Allah'tan kimse bunlara destek vermez ve her zaman enselerinde olurlar." ifadelerini kullandı.

"Namaz kılan dua edenlere bomba atılır mı?"

PKK'nin cami ve sivilleri gözetmek sizin roket attıklarını dile getiren vatandaşlardan Reşit Gençtürk, "İmanlı, dürüst ve cesur insanlar roketlerden korkmaz. Bunlardan dolayı memleketi bırakıp kaçacak değiliz. Ordumuz askerimiz boşuna mı duruyor bizi savunacak. PKK'nin insanlıkla alakaları yok. Atılan roketler hedef gözetmek sizin atılıyor. Namaz kılan, dua edenlere bomba atılır mı? Bunlar cami filan dinlemiyor. İnşallah bundan sonra olmaması lazım ki memleketimiz huzurlu olsun. Tabi çocuk, kadın korkar. Bunlar savunmasız insanlar mesela bizim elimizde bir şey yok. Buraya bir bomba gelse ya kolunu ya bacağını ya da herhangi bir yerini götürür. Ölmek bir şey değil, sakat kalmak kötü. Biz ölümden korkmuyoruz."diye konuştu.

"Camideki adamların hiçbir sucu günahı yoktu"

Eskiden bomba ve tehlikelerin olmadığı için huzurlu olduklarını söyleyen Mahmut Halıpçı, şu ifadeleri kullandı: "Doğma büyüme Kilisliyim daha önce Kilis'te böyle bir şey yoktu. Doğru düzgün geçiniyorduk. Bomba ve tehlike yoktu. Birkaç gün önce 'dağı aldı'k dediler. Bugün yine Kilis'e roket düştü. Bu gerginlikler 2 ay daha devam eder. Bu gerginlik olduğu zaman hem Kilis'te çok şehit olacak, hem bizim mehmetçik ölecek. Camiye bomba düştüğünde ben caminin yanındaydım. Az sol tarafa düşse bizde ölebilirdik. Camideki adamların hiçbir sucu, günahı yoktu. Bunun önlenmesini isteriz."

Esnaf Ali Culhaoğlu da "Bu iş 5 yıl öncesinde başladı. Daha öncesine gidersek aslında Irak'ta başladı. Tabi bunlar hepsi geçmiş yılların 50 ve 100 yıllık Avrupa conilerin yazmış ve çizmiş olduğu projedir. Ama içimize girip fitne tohumları atmak isteyenlerinde kesinlikle bizim hiç tahammülümüz yoktur. Biz millet olarak çok sabırlı bir milletiz. Zaten bunu bildiklerinden dolayı son demlerini yaşadıklarının bildikleri için azgınlıklarını daha da artırıyorlar. Her ne kadar artırsalar artırsınlar buraya günden birtane değil, 10 tane değil 100 tane bombada düşse Allah'ın izniyle memleketimizi terk etmeyi düşünmüyoruz. Her geçen gün bizler burada nefer olarak artıyoruz. Bunlar ne kadar plan proje çizerse çizsin o çizdikleri plan projelerin içinde kendileri boğulacaktır. İnsanoğlu ne kadar plan kurarsa kursun ama Allah'ın planı hepsini üzerindedir. Elhamdülillah inançlı insanlar olduğumuz için bu yolun sonunda güçlü olan değil haklı olan kazanacak. Bundan da zerre kadar şüphemiz yoktur. Biz vatanımız, bayrağımız ezanı Muhammed için şahıs, akraba ve memleket olarak hiç tereddüt etmeden canımızı vermeye hazırız."şeklinde konuştu.

PKK'nin Kürtlerle bir alakasının olmadığını ifade eden esnaf Yücel Culhaoğlu ise şöyle konuştu:

"Burseya Dağı düşürüldü. Dün bizim bayramımızdı. Kilis halkı olarak gerçekten büyük bir onur ve gurur duyduk. Allah'ın izniyle oradaki PKK yuvaları darmadağın edilecek. Şu an zaten Türkiye PKK ile savaşmıyor, yedi düvelle savaşıyor. Orada Amerikalı, Fransalı ve Almanı her türlü insan var. Biz onlara karşı savaşıyoruz. Şu an Amerika diyor ki 'biz onları destekliyoruz' ne dediklerini kendileri de bilmiyor. Kendileri de bir telaşa düşmüş durumda. Bizim için sıkıntı değil. Avrupa ülkeleri diyor ki ' aman Afrin'deki sivillere dikkat edin' diyor. Nedense bizim camide ibadet eden insanlarımızı, camimizi vuruyorlar. O zaman buradaki insanların ne suçu var? O zaman bunun hesabını verecek, biz bunun hesabını kimden soracağız. Bizde burada siviliz. Şurada çalıştığım yerde bizim tepemize bomba düşüyor. O zaman ne suçumuz var? Bende Kürt'üm, benim dedelerim de Çanakkale'ye savaşmaya gitmişler. PKK'nın kesinlikle Kürtlerle bir alakası yok. Bizim bizden başka dostumuz yok. Biz kenetleneceğiz, bir ve beraber olacağız."

Kente düşen roketlerden dolayı esnaf olarak ister istemez etkilendiklerini belirten esnaf Şahin Civan da, "Burseya Dağı düştü. Artık sıkıntı olmaz. Önemli olan nokta gittiği için artık bize roketler gelse bile zeytin bahçelerine, sınır kenarlarına düşer. Memleket için iyi oldu. İnşallah bu da biterse hakkımızda daha hayırlı olur. Atılan roketlerin elbette bize zararları var. Kilis'e gelmek isteyen yabancı insan çekiniyor. Roketler düştü mü insanlar çekiniyor. Bu da normal değil. Piyasada şu an işlerimiz sıkıntılı oldu. Allah buradaki esnafa ve halka yardım etsin.

Esnaf Mehmet Nizamoğlu ise "Roket düştüğünde ben yemekten geliyordum. Bir baktım bir ses geldi. Hemen bir esnafın dükkanının içerisine girdim. Girer girmez kendimi hemen saklandım. Sonra baktık ki dükkanların ve evlerin camları kırılarak aşağıya düştü. Sonra yetkililer gelip incelemede bulundu. Ama esnaf bayağı tedirgin oldu."diye belirtti. (İbrahim Koçyiğit-M.Sait Çelik-İLKHA)  




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir