• DOLAR 32.569
  • EURO 34.722
  • ALTIN 2410.534
  • ...
İpekyolu Belediyesinden öğrencilere karne hediyesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu Belediyesi, yarıyıl tatili nedeniyle öğrencilere yönelik tiyatro ve illüzyon gösterileri düzenledi.

Berivan Kültür Merkezi ile Van Devlet Tiyatrosunda düzenlenen etkinliğe Van Vali Yardımcısı Sinan Aslan, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ve hediyenin sahipleri olan öğrenciler katıldı.

Etkinlik öncesi açıklamada bulunan Öztürk, İpekyolu belediyesi olarak yaptıkları çalışmaların sadece altyapı ve üstyapı ile ilgili olmadığını, yaz döneminde çok yoğun olarak geçirdikleri alt yapı ve üstyapı çalışmalarından sonra kış döneminde de belediyecilik için olmazsa olmaz olan sosyal ve kültürel faaliyetlere başladıklarını söyledi.

Öztürk, "Bu anlamda başlatmış olduğumuz ve hedefimiz olan 2018 yılı içerisinde 200 bin gencimize, çocuğumuza ve kadınımıza sosyal ve kültürel faaliyetlerden faydalanma projesi kapsamında bugün itibariyle İpekyolu Belediyesi olarak kış döneminde 50 bin kişiyi sosyal etkinliklerle buluşturduk. Aslında bu 200 bin hedefin de bir parçası olan 15 tatilde biliyorsunuz çocuklarımız karne aldı ve bizlerde Van'da İpekyolu ilçemizde öğrencilerimize karye hediyesi olarak küçük bir hediye vermek istedik. Bu anlamda gerek Berivan Kültür Merkezinde gerekse de Devlet Tiyatrosu'nda yapmış olduğumuz tiyatro, sinema, palyaço ve Hacivat Karagöz etkinlikleri ile 15 tatilinde çocuklarımızı sevindirmek istedik." dedi.

İpekyolu ilçesinde 120 bine yakın öğrenci olduğunu ve bu öğrencilerden ilkokul seviyesinde olan yaklaşık 40 bin öğrencinin bu etkinliklerde buluşturulmasının hedeflendiğini belirten Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Karne hediyesi anlamında kültür merkezinde 3 binden fazla öğrencimizi bu etkinliklerle buluşturuyoruz şu anda, buluşturmaya devam edeceğiz. Bugün de yine Van Devlet Tiyatrosu'nda 2 bin 500'e yakın çocuğumuzu tiyatro ile buluşturacağız. Öğrencilerimiz büyük bir keyif alıyorlar, çok mutlular. Tabi bununla yetinmiyoruz İpekyolu Belediyesi olarak, kız çocuklarımıza bebek, erkek çocuklarımıza da oyuncak araba hediye ederek onların gönüllerini almaya çalışacağız."

Çok kapsamlı bir program icra ettiklerini ve bu programın içinde çok emek olduğunu belirten Öztürk, faaliyetlerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. (Yunus Tuğrul-İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir