• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
Mardin`de sahte ``sağlık kurulu raporu``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Devlet Hastanesinde bir yakını adına düzenlenen ağır engelli sağlık kurulu raporuyla otomobil almaya giden şahıs, firmanın raporu teyit etmek için hastaneyi aramasıyla raporun sahte olduğu ortaya çıktı. Ardından yapılan incelemelerde; çok sayıda üzerinde ağır engelli “sahte sağlık kurulu raporu” düzenlendiği belirlendi. 

Olayın Sağlık Bakanlığına intikal etmesiyle görevlendirilen müfettişlerin yaptıkları incelemelerde, doktorlar adına sahte kaşeyle düzenlenen ve sisteme girişleri yapılan çok sayıda üzerinde ağır engelli “sahte sağlık kurulu raporu” tespit edildiği öğrenildi.

Kızıltepe Devlet Hastanesinde geriye dönük binlerce raporun incelemesi sürürken, incelemenin Mardin ve Nusaybin devlet hastanelerine de sıçradığı, Mardin Devlet Hastanesinde bir sahte ağır engelli sağlık kurulu raporu tespit edildiği ve incelemelerin devam ettiği belirtildi.

Olayla ilgili savcılık tarafından başlatılan soruşturma genişletilirken, polis ise “sahte sağlık kurulu raporu” hazırlayarak haksız kazanç elde eden kişilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 20 gün önce ismi öğrenilemeyen bir kişi, Kızıltepe Devlet Hastanesinden bir yakını adına alınan ağır engelli sağlık kurumu raporuyla otomobil almak için bir firmaya gitti. Firma yetkilisi raporu teyit etmek için hastaneyi aradı. Raporun defter kaydı ve sistem kaydını eşleştiren hastane personeli, raporun sahte olduğunu tespit ederek, firma yetkilisine raporun sahte olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığına haber verilmesiyle görevlendirilen müfettişler, geriye dönük raporları mercek altına alarak, defter kayıtları ile sistem kayıtlarını incelemeye aldı. Defter kayıtlarında engelli yüzdeliği sıfır ile engelli yüzdeliği 90`ın altında bulunan ve doktorlar adına hazırlanan sahte kaşelerle düzenlenen çok sayıda ağır engelli raporunun düzenlendiği tespit edildi.

Kızıltepe Devlet Hastanesinde incelemeler sürerken, Mardin ve Nusaybin devlet hastanelerinde de incelemelerin başlatıldığı, Mardin Devlet Hastanesinde şimdiye kadar bir kişiye sahte sağlık kurulu raporunun düzenlendiği tespit edildi.

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, polis ise sahte “sağlık kurulu raporu” hazırlayarak haksız kazanç elde eden kişilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.

Hatırlanacağı üzere; 7 Şubat 2017 tarihinde Kızıltepe Devlet Hastanesinde görev yapan Kardiyoloji Doktoru Burhan Aslan`ın kaşesi ve imzası kullanılarak ağır sahte engelli Sağlık Kurulu Raporu almak için heyete giren 3 kadın, doktorun raporlardaki imzaların ve yazının kendisine ait olmadığını fark etmesiyle 6 kişi gözaltına alınmıştı. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir