• DOLAR 32.568
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2428.624
  • ...
Kayak merkezinde sömestr yoğunluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Hesarek Kayak Merkezinde sömestr yoğunluğu yaşanırken, çevre illerden gelen kayak severlerin stres attığı mekân haline geldi.

Özelikle hafta sonu ve sömestr tatili dolayısıyla bölge il ve ilçelerdeki kayak severler 3 yıldır Bingöl Hesarek Kayak Merkezini tercih ediyor.  

Bingöl-Elazığ Karayolu'nun 34'üncü kilometresinde bulanan Hasarek Kayak Merkezi bin 600 metre pist uzunluğuna sahip, 70 yatak kapasiteli oteli, teleski, telesiyej ve baby lift bölümlerinden oluşan kayak merkezi, kayak severlerin ilgi odağı oldu.

Kayak merkezine gelen çok sayıda kayak tutkunu, kayak yaparak hafta sonlarını değerlendiriyor. Kayak severler ve sömestr tatilini fırsata dönüştürmek isteyenler çocuklarıyla birlikte geldikleri kayak merkezinde kar kızağıyla kayarak eğlenme fırsatı buluyor.

Hesarek Kayak Merkezi'ne Elazığ'dan geldiğini ifade eden 55 yaşındaki Hasan Atalay, "Dünya zevki bizi buraya getirdi, merak da olsa burayı görmek istedik.  Geldik memnun olduk. Güzel bir tesis insanlar da çok burada kayıyorlar." dedi.

Bingöl merkezden geldiğini söyleyen Emre adındaki kayak sever de, "İl dışından gelen misafirlerimiz için otopark sorunu var, buna çözüm bulunması lazım. Gerçekten güzel bir tesis Bingöl'ün tanıtımına katkıda bulunacak olan bir kayak merkezidir. Otopark ve bazı sorunlar var onlar giderilse iyi bir hizmet olur." diye konuştu.

"Antalya'dan buraya kaymaya geldik"

Yarıyıl tatilini geçirmek için Antalya'dan ailesiyle birlikte gelen Sude ve Emre Aksuoğlu kardeşler ise "Antalya'dan geliyoruz. Dedemlerin evi Diyarbakır'da olduğundan bizi buraya kayak merkezine getirdiler. Sömestr tatili olduğundan dolayı tatilin keyfini burada kayak yaparak geçiriyoruz." ifadelerini kullandılar.

Bingöl merkezden buraya ailece geldiklerini söyleyen Doğan Aktekin de "Fırsat buldukça gelip kayıyoruz. Bu kayak merkezi güzel bir hizmet, kış aylarında insanlar gelip stres atıyor, eğleniyor güzel bir projesidir." diye konuştu.

"Kayak merkezi Bingöl için cazibe merkezi konumunda"

Kayak için ailece Hesarek Kayak Merkezine geldiklerini ifade eden Gazeteci Hakim Değişgeç, kayak merkezinin Bingöl için kış aylarında bir cazibe merkezi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kayak merkezi Bingöl'ün kış aylarının cazibe merkezi, oldukça güzel ve aşırı bir yoğunluk var. İnsanların içinde biriken setresi burada kayak yaparak atıyorlar. Burası oldukça keyifli bir yer, hava soğuk güneş olmasına rağmen oldukça güzel. Dışarıdaki Bingöllülerinde buraya gelip görmesini tavsiye ediyorum. Pist açısından da oldukça verimli. Tesis açısından da oldukça gelişen bir bölge ve yoğun bir ilgi olmasından dolayı araç park alanı yetersiz. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki süreçte sorunlar düzelirse, Türkiye'de kayak merkezi olarak önemli bir yer teşkil edecek. Uluslararası kayak merkezi olarak da adını duyuracak bundan sonraki süreçte. Burayı görmeden karar verilmesini istemiyoruz açıkçası, burası Doğu Anadolu Bölgesi olabilir ama Bingöl nezih bir il güzel, güvenli bir il. Dışarıdan Diyarbakır'dan, Elazığ'dan Ankara'dan, İstanbul'dan gelen birçok insanlar var. Hiç tanımadığımız yabancı insanlar buraya geliyor. "

"Hizmetlerin daha kaliteli olmasını diliyoruz"

Akademisyen Muhammed Çetkin de "Bingöl merkezden geliyoruz. İlimizde ikinci bir kayak merkezinin açılmasından memnunuz.  Sadece ilimizden değil çevre illerden de misafirler geliyor. Daha yeni olduğu için bazı eksiklikler var, hizmetlerin daha kaliteli olmasını diliyoruz. Herkese iyi kaymalar diliyorum." dedi.  

Kayak merkezine gelen Yusuf Aktekin ise şunları söyledi: "Bingöl'den geldim. Kayak vazgeçilmez sporlarımızdandır. 2 yıldır her hafta sonu çocuklarla gelip eğleniyoruz. Bingöl için güzel bir mekan olmuş." (İLKHA) 


















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir