• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sicil affından 322 bin kişi yararlanabildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in bir soru önergesiyle, 2017 yılında, Sicil Affı ve Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi nezdinde, olumsuz kredi sicili kayıtlarından, borçlarını ödeyerek silinen ve kayıt olumsuzluğu sona eren kişi sayısı hakkındaki soru önergesini yanıtlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, 31 Ocak  2017 tarihi itibariyle açık sorunlu kredisi ve/veya karşılıksız çeki bulunan gerçek ve tüzel kişilerden 322 bin 365'inin borcunu ödediğini söyledi.

 "Sicil affı uygulaması kapsamı genişletilerek yeniden düzenlenmeli"

Türkiye'de, haciz durumu ve borç dosyası avukata gidenlerle birlikte 14 milyona yakın kişinin kara listede olduğunu belirten Gürer,  hükümet tarafından uygulamaya konulan 'Sicil Affı' yasasından yararlanabilenlerin sayısının, bu konuda sorunlu olanların toplam sayısının çok altığında olduğunu söyledi.

Gürer, "Halen Türkiye'ye milyonlarca kişi ödeyemediği borçlarından dolayı bankaların kara listesinde olması nedeniyle kredi kullanamıyor. Sicil affının kapsamı genişletilerek, bu konuda mağduriyet yaşayan gerçek ve tüzel kişilerin sorunlarını çözmeye yönelik düzenlemeye gidilmeli" dedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir