• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hasta Hakları birim sorumlularına işaret dili eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından Hasta Hakları birim sorumlularına işaret dili eğitimi düzenlendi.

Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından, işitme ve konuşma engelli kişilerin sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırmak ve oluşabilecek iletişim sorununu ortadan kaldırmak amacı ile İpekyolu Halk Eğitim Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Aydın Türk tarafından verilen eğitim, İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Koordinatörü Yıldırım Kaya organizasyonunda gerçekleştirildi.

Eğitime; il ve ilçe kamu hastaneleri, il ve ilçe toplum sağlığı merkezleri ve özel hastaneler olmak özere Hasta Hakları birim sorumluları katıldı. 25 Ocak'ta başlayan eğitimin, 15 Mart'ta son ereceği belirtildi. 2 ay boyunca devam edecek olan eğitimin sonunda katılımcılara, 120 saatlik MEB onaylı işaret dili sertifikası verileceği ifade edildi.

Hasta Hakları Koordinatörü Yıldırım Kaya, eğitimin, işitme engelli kişilerin hastanelerde sıkıntı yaşamasını önlemek amacıyla verildiğini belirterek, "Bu eğitim sayesinde hastanelerimizde Hasta Hakları birim sorumluları işitme ve konuşma engeli bireylere bir başkasına ihtiyaç duymadan yardımcı olacaklar. 2 ay sürecek olan bu eğitimler kapsamında toplamda ilk etapta 30 sağlık çalışanımız işaret dili eğitimini tamamlamış olacaktır. İşitme, konuşma engelli hastalarımızın daha iyi bir sağlık hizmeti alabilmesi için bu tür eğitimleri desteklemekte, en iyisini yapmak için çabalamaktayız. Çünkü hastalarımız ve hasta yakınlarımız en iyi ve en kaliteli sağlık hizmetini hak etmektedir." dedi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir