• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
TSK: Harekâtın meşruiyetinin sorgulanmasını hedefleyen kasıtlı faaliyetler yürütülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığının resmi internet sitesinde, TSK'nın, 20 Ocak'ta Suriye'nin Halep iline bağlı Afrin ilçesine yönelik başlattığı harekâtla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan 'meşru müdafaa hakkı' çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir." denildi.

Bir süredir harekâtın meşruiyetinin sorgulanmasını hedefleyen kasıtlı faaliyetlerin yürütüldüğünün bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bununla birlikte, bir süredir harekâtın meşruiyetinin sorgulanmasını hedefleyen dezenformasyona yönelik kasıtlı bazı yayın ve faaliyetler görülmektedir. Yalana ve iftiraya dayalı bu girişimlerin terör örgütleri ve yandaşları tarafından yapıldığı, yaptırıldığı açıktır. Bu yayınların amacı da tamamen meşru zeminlerde şeffaf bir şekilde yürütülmekte olan harekata gölge düşürmektir. Bunlara itibar edilmemelidir." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir