• DOLAR 32.506
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2485.311
  • ...
Leyla Nine`nin yanan evi onarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesi İpek Mahallesi'nde ikamet eden 83 yaşındaki Leyla Tanırğan'ın 10 gün önce yanan evi, onarılmaya başlandı.

Evi tekrar onarıldığı için çok mutlu olan Leyla Nine, evini tadilat eden ustalardan, ödenek çıkartan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.

Leyla Nine, "Elektrik olmadığı için güneşte ısınmak amacıyla dışarıda oturuyordum. Komşular elektriğin geldiğini haber verince kapıyı açtım. Alevlerin içeriden yükseldiğini gördüm. Alevlerin yükseldiğini görünce feryat ettim ve komşular feryadımıza yetişti. Allah razı olsun komşularımızdan, bir yandan yangını söndürmeye çalıştılar bir yandan da doğuştan engelli olan oğlumu kurtarmaya çalıştılar. Daha sonra da itfaiyeyi aradılar. İtfaiye gelene kadar, Allah onlardan razı olsun, komşularım yangını söndürdü ama oturduğumuz oda tamamen yandı." dedi.

Kendilerine yardımcı olanlara teşekkür eden Leyla Nine, "Olayı duyan gazeteci gelip haberimizi yaptı. Allah onlardan bin kere razı olsun, Rabbim ömürlerini bereketlendirsin. Hayırseverlerin yardım etmesi için yapılan haberin ardından herkes yardım için seferber oldu. Kızıltepe Kaymakamlığı ile Kızıltepe Belediyesinden geldiler, bize yardım ettiler. Bakanlık da ödenek çıkarttıktan sonra şu an ustalar gelip çalışıyorlar. İnşallah çok kısa bir sürede evimizin onarımı bitecek. Allah bin kere hepinizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere, İLKHA'nın 20 Ocak'ta yayımladığı "Evi yanan Leyla Nine'den yardım talebi" başlıklı haberin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yazılı açıklama yapmıştı.

Açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla Leyla Nine'nin acil ihtiyaçlarının karşılanması için ödenek çıkartıldığı belirtilmişti.

Ayrıca, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş'ın talimatıyla hem belediye hem kaymakamlık olarak Leyla Nine'nin evine gidilip incelemelerde bulunulmuştu. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir