• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
"Türkiye`nin güney ile bağlantısını kesmeye çalışıyorlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da "İl İdare Şube Başkanları Toplantısı" Vali Ahmet Deniz başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya; Vali Deniz'in yanı sıra Batman Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yüksel Birinci, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile kamu kurum yöneticileri katıldı.

Vali Deniz'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, ilin genel sorunları ele alınarak değerlendirildi.

Konuşmasında hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ili ziyaret edeceğini belirten Vali Deniz, "Hep birlikte gereken misafirperverliği göstermeliyiz. Batman'dan birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya göstermeliyiz." diye konuştu.

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacın olduğunu belirten Deniz, "Silahlı kuvvetlerimiz terör örgütüne karşı Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlar ile otuz yıldır bölücü terör örgütünü destekleyenler, bir terör koridoru oluşturarak, Türkiye'nin güney ile bağlantısını kesmek için her türlü oyunu oynamaya çalışıyorlar.  Biz bu operasyonun Kürt kardeşlerimize karşı yapılmadığını, terör örgütüne karşı yapıldığını halkımıza yürekli bir şekilde anlatmalıyız." dedi.

Ülkenin birlik ve beraberliğini korumak ve vatandaşın gönüllerine dokunmak için her kesin elinden geleni yapmasını isteyen Deniz, "Aileleri ziyaret edelim. Sorunlarını dinleyelim, gitmediğimiz ev dokunmadığımız gönül kalmasın. Şu anda buna ihtiyacımız var. İlimizde eğitim, sağlık, spor, altyapı ve üstyapı anlamında birçok yatırım yapılıyor ve yapılamaya da devam edecek. Ama bunların üzerine ekstra bir şey koymamız lazım. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozmak için çok çalışmamız gerekiyor." açıklamasında bulundu.

"Açık Kapı projesinde en fazla başvuru Batman'da"

İçişleri Bakanlığı tarafından 15 ilde hayata geçirilen vatandaş odaklı Açık Kapı Projesi kapsamında ilde yürütülen çalışmalara değinen Deniz, projenin yürütüldüğü iller arasında Batman'ın en fazla başvuru ve olumlu geri dönüşlerin yapıldığı il olduğunu belirterek, "Açık Kapı projesi insanlarımıza değer verdiğimizin bir göstergesi olacak. Aynı başarıyı aynı hassasiyetle devam etmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Şehrin temizliği konusunda kurum yöneticilerine uyarıda bulunan Deniz, Batman'ın artık temiz bir şehir olduğunu ifade ederek, belediyenin çalışmalarının yanında, kamu kurumların çevre düzenlemesi ve temizliğine dikkat edilmesini istedi.

Sıfır attık projesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen 'Sıfır Atık Projesi'ne değinen Deniz, Türkiye genelinde uygulanacağı projenin, Batman'da da en kısa zamanda bazı kurumlarda uygulanması için çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti.

Kurumların proje bazlı çalışmalarının yürütülmesi gerektiğini aktaran Deniz, dönemin proje dönemi olduğunu ifade ederek, kurumların, sosyal kültürel, sportif, altyapı ve üstyapı konularında proje hazırlamalarını istedi.

Kapalı alanlarda sigara denetimlerin artırılması

Kapalı alanlarda sigaranın içilmemesi konusunda gerekli denetimlerin yapılmasını isteyen Vali Deniz, ilgili kurumlara denetimlerin sıklıkla yapmaları konusunda talimat verdi.

Her kurumun kendi görev alanlarıyla ilgili vatandaşa verilen hizmetlerde gerekli çalışmaların takip ve denetimlerini yapmalarını isteyen Deniz, vatandaş memnuniyeti hizmetlerin en iyisi olduğunu ifade etti.

Toplantı yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir