• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...
"Türkiye`de 25 bini aşkın Kur`an kursu bulunuyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yapımı tamamlanan İmam-ı Azam Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, açılışta yaptığı konuşmada, Kur'an kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığının çalışmaları içerisinde önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Erbaş, Türkiye'de 25 bini aşkın Kur'an kursu bulunduğunu, bunlardan bin 500'ünün yatılı olduğunu kaydetti.

İhtiyaç odaklı Kur'an kursları ile toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını belirten Erbaş, "Bütün yurtlarda Kur'an kursları açtık. Oralarda manevi rehberlerimiz binlerce üniversite genciyle buluşuyor." dedi.

Kur'an-ı Kerim'in insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir kitap olduğunu anlatan Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in nuruyla evlerin, mahallelerin, şehirlerin aydınlatılması gerektiğini söyledi.

"Çocuklarımıza ilk öğreteceğimiz kelime 'Allah' olsun. İlk öğrettiğimiz isim 'Muhammed' olsun." tavsiyesinde bulunan Erbaş, şöyle konuştu: "Hazreti Ebubekir gibi sıddık olmalarını, Hazreti Ömer gibi adil olmalarını, Hazreti Osman gibi edep timsali olmalarını, Hazreti Ali gibi cömert ve ilim timsali olmalarını öğretmeniz gerekiyor. Hazreti Aişe, Hazreti Fatıma, Hazreti Hatice gibi kızlarımızı yetiştirmemiz gerekiyor."

Erbaş'ın konuşmanın ardından, camisiyle birlikte 4 bin 500 metrekare alana kurulan 5 katlı ve 250 yatak kapasiteli Kur'an kursunun açılışı gerçekleştirildi. Erbaş ve açılışa katılan protokol üyeleri, Kur'an kursunu gezerek, yetkililerden bilgi aldılar.

Açılışa; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, milletvekilleri, İl Müftüsü Yusuf Doğan, ilçe müftüleri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir